Ermeniler, Karabağ’da bir camiyi ahır yapmış

Ermenilerin Karabağ'da bir camiyi ahıra dönüştürerek kullandıkları ortaya çıktı.
Mevlüt Peker
|
02 Ekim 2023, Pazartesi - 18:28
Ermeniler, Karabağ’da bir camiyi ahır yapmış

Azerbaycan’a ait Karabağ'da Azerbaycanlılar tarafından inşa edilen bir caminin Ermeniler tarafından ahır olarak kullanıldığı belirlendi.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, antiterör operasyonunun ardından Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Malıbeyli köyündeki bir caminin ahır olarak kullanıldığının tespit edildiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, söz konusu caminin 1992 yılında Ermeniler tarafından yakıldığı, minaresinin yıkıldığı, kalan bölümünün de işgal süresi boyunca ahır olarak kullanıldığı ifade edildi.

Ermenistan 30 yıldır işgal altında tuttuğu Karabağ’da sadece sivilleri değil, kültür ve tarih mirasını da soykırıma uğrattığı, 44 gün süren ve Azerbaycan’ın galibiyetiyle sonlanan 2. Karabağ Savaşı sonrası ortaya çıkmıştı. Karabağ’da 67 camiden sadece 1 tanesinin ayakta kaldığı görülmüştü. Camilerin bir bölümünün domuz ahırına çevrildiğine dair görüntüler uluslararası basına yansımıştı. 144 mescit, 192 türbe ile yüzlerce abide eser yerle bir edilmişti. Mezarlıklar da iş makinalarıyla düzlenmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103019/ermeniler-karabagda-bir-camiyi-ahir-yapmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.