Fransa, Ermenistan’a silah gönderecek

30 yıllık Karabağ işgalinin en önemli sorumlularından Fransa, işgalci Ermenistan’a gelecekte silah göndermenin yolunu açtı.
Mevlüt Peker
|
03 Ekim 2023, Salı - 22:43
Fransa, Ermenistan’a silah gönderecek

Sözde “Karabağ sorununa barışçıl çözümü teşvik” için 1992’de kurulan ancak Azerbaycan’ı 30 yıl boyunca oyalamaktan başka icraatı bulunmayan AGİT Minsk Grubu’nun Ermeni yanlısı eş başkanı Fransa, Azerbaycan’ın kendi göbeğini kendi kesmesi üzerine Ermenistan için somut arayışlar içine girmişti. Fransa sonunda Ermenistan’a silah göndermenin yolunu açtı. Fransa, gelecekte Ermenistan'a askeri teçhizat gönderebilmek için anlaşmalar imzalamayı kabul etti. Fransa bu kararına gerekçe olarak ise “Ermenistan'ın savunmasını sağlayabilmesi”ni gösterdi.

Fransa'nın Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da düzenlenen bir basın toplantısında, Ermenistan'a askeri destek sağlama konusundaki kararlılıklarını açıkladı.

Erivan'da Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan ile bir araya gelen Colonna, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi adına atılacak adımları paylaştı. Fransa'nın, Ermenistan'ın toprak bütünlüğüne olan desteğini sürdüreceğini vurgulayan Colonna, bu bağlamda Ermenistan'ın savunma kapasitesini artırmak için askeri ekipman tedariki konusunda anlaşmalar yapmayı planladıklarını ifade etti.

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Fransa'nın Ermenistan'ın savunmasını sağlayabilmesi için askeri teçhizat göndermek amacıyla gelecekte anlaşmalar imzalamayı kabul ettiğini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103198/fransa-ermenistana-silah-gonderecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.