Bakan Güler’den ABD ve Avrupa'ya cevap!

Ankara’daki bombalı terör saldırısı sonrası Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan hava harekatları başta ABD olmak üzere birçok Avrupalı devleti rahatsız etti. Milli Savunma Bakanı Güler ise, Batı’dan gelen sözde "toprak bütünlüğü" vurgulu eleştirilere net yanıt verdi.
Mevlüt Peker
|
04 Ekim 2023, Çarşamba - 20:53
Bakan Güler’den ABD ve Avrupa'ya cevap!

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ankara'da, İçişleri Bakanlığı önünde gerçekleştirilen bombalı terör saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, terör saldırısını bertaraf eden kahraman Türk polislerine acil şifa dileğinde bulundu, İçişleri Bakanlığı camiasına ise geçmiş olsun dileklerini bildirdi.

BTÖ (bölücü terör örgütü) PKK mensubu teröristler tarafından Kayseri’de acımasızca katledilen evli ve bir bebek babası veteriner sağlık teknikeri Mikail Bozlağan'a da Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileklerini sunan Yaşar Güler, kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör karşısındaki tutumunun ilk günden bu tarafa aynı olduğunu ve hiç değişmeden aynı esaslarla sürdüğünü belirtti. Bakan Yaşar Güler, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"İlgili birimlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda, 2 teröristin PKK/KCK, PYD/YPG üyesi oldukları ve Suriye'den gelerek bu eylemi yaptıkları tespit edildi. Öncelikle Suriye ve Irak'ta PKK/KCK, PYD/YPG'nin tüm tesis ve faaliyetlerinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da meşru hedefimiz olacağının herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Eli kanlı teröristler, bu coğrafyadan yok olup gidinceye kadar, artan bir şiddetle, azim ve kararlılıkla terörle mücadelemiz devam edecektir."

ABD ve Avrupa, TSK’nın hava harekatlarına ne diyor?

Ankara’da, İçişleri Bakanlığı önünde bombalı terör saldırısı düzenlenmesi sonrası kahraman Türk ordusunun Irak’ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik başlattığı hava harekatı başta ABD olmak üzere Avrupa devletlerinde rahatsızlığa yol açmıştı.

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarını kullanması sebebiyle hava harekatlarına doğrudan karşı çıkamayan batılı devletler, İçişleri Bakanlığı önündeki terör saldırısı sebebiyle Türkiye’ye destek mesajı verirken diğer taraftan da terör örgütü PKK’yı koruma çabalarını aynı mesajın içerisine “başka ülkelerin toprak bütünlüğüne saygı” çerçevesini de eklemeyi ihmal etmediler.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in açıklaması da ABD ve Avrupa ülkelerine cevap olarak değerlendiriliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2103372/bakan-gulerden-abd-ve-avrupaya-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.