İsrail ordusu, Hamas’a ait 120 hedefi vurdu

İsrail ordusu, Hamas'a ait Gazze'deki 120 hedefi vurduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
08 Ekim 2023, Pazar - 20:52
İsrail ordusu, Hamas’a ait 120 hedefi vurdu

İsrail askeri güçleri, bugün Gazze'de Hamas'ın kontrolündeki 120 farklı mevkiye hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Bu bilgi, İsrail'in önde gelen gazetelerinden Yediot Ahronot'ta yer aldı.

Yayımlanan açıklamada, İsrail savaş jetlerinin, pazar günü boyunca Gazze'nin kuzeydoğusunda bulunan Beyt Hanun bölgesinde ve yakınlarında toplam 120 mevkiye saldırı düzenlediği ifade edildi.

Bu saldırılarda, onlarca tonluk roketlerle Hamas'ın kontrolündeki alanların hedef alındığı, bu hedefler arasında bir tünelin de bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, Hamas'ın Beyt Hanun bölgesini, İsrail'e yönelik saldırılar için bir üs olarak kullandığına dair iddialar da açıklamada yer buldu.

Son Durum Nedir?

    Hamas'ın askeri birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, geçtiğimiz gün İsrail'e "Aksa Tufanı" adında geniş çaplı bir saldırı başlattıklarını duyurmuştu.

    Gazze'den İsrail'e doğru binlerce roket fırlatıldı ve silahlı gruplar İsrail'in bazı bölgelerine sızdı.

    Karşılığında İsrail ordusu, Gazze'ye çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

    Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in bu saldırıları sonucunda 370 Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ve 2.200 kişinin yaralandığını açıkladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da ise, İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda 7 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

    Öte yandan İsrail medyası, Hamas'ın başlattığı saldırılar neticesinde 700 İsraillinin yaşamını yitirdiğini ve yaralı sayısının 2.150'ye ulaştığını aktardı.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2103979/israil-ordusu-hamasa-ait-120-hedefi-vurdu
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.