İsrail 4600’den fazla noktayı vurdu

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde şimdiye kadar 4600'ün üzerinde hedefi vurdu.
Mevlüt Peker
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 18:01
İsrail 4600’den fazla noktayı vurdu

İsrail ile Hamas'ın askeri birimi olan İzzeddin el-Kassam Tugayları arasında devam eden çatışmaların onuncu gününde, her iki tarafta da ağır kayıplar yaşandığı rapor ediliyor.

Tel Aviv Üniversitesi'nin Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü tarafından paylaşılan bilgilere göre, İsrail, Gazze'ye yönelik operasyonlar kapsamında 360 bin yedek askeri göreve çağırdı.

İsrail kuvvetleri, Gazze'de 4 bin 600'ü aşkın hedefi vurdu. Bu operasyonlar sonucunda yaklaşık 1 milyon Filistinli evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Öte yandan, Filistinli gruplar Gazze'den İsrail'in çeşitli bölgelerine toplamda 6 bin 300'den fazla roket attı.

İsrail yönetimi, Gazze yakınlarındaki bölgelerde yaşayan yaklaşık 78 bin kişiyi güvenli bölgelere taşıdı.

Gazze'den atılan roketler sonucunda 1300 İsrailli hayatını kaybetti, 3 bin 968 kişi yaralandı. Gazze'ye kaçırılan İsrailli rehine sayısının ise 199 olduğu belirtildi.

Ayrıca, enstitü tarafından sağlanan bilgilere göre, İsrail'in kuzey bölgelerine Suriye ve Lübnan'dan toplamda 21 roket atıldı. Bu saldırılarda 4 İsrail askeri yaşamını yitirdi.

İsrail yönetimi, Gazze'ye su, elektrik, yakıt, gıda ve ilaç teminini kısıtladı.

İsrail-Filistin çatışması

Hamas'ın silahlı birimi olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim'de İsrail'e yönelik "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir saldırı başlattı.

Gazze'den İsrail'e doğru sayısız roket fırlatıldı. Filistinli Kassam Tugayları mensupları, Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Geçiş Noktası'na ani bir baskın yaparak kontrolü ele aldı.

Kassam Tugayları, kontrolü ele aldıktan sonra İsrail'in iç bölgelerine sızdı. İsrail ordusu da karşılık olarak Gazze'ye çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

Gazze'den yapılan bu saldırılar sonucunda 286'sı asker 1300 İsrailli hayatını kaybetti, 3968 İsrailli yaralandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı, halen hastanelerde 89'u ağır, 181'i orta ve 81'i hafif olmak üzere toplam 351 yaralının tedavi gördüğünü bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırıları sonucunda Gazze'de 2750 kişinin yaşamını yitirdiğini, 9700 kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrail'in işgali altında bulunan Batı Şeria'da, İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimcilerin eylemleri sonucu 58 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 1250 kişi yaralandı.

İsrail'in bu saldırıları sırasında Gazze'de 9, Lübnan'da ise bir gazeteci hayatını kaybetti.

Lübnan'ın güney sınırında, 8 Ekim'den itibaren Hizbullah ile İsrail ordusu arasında yaşanan çatışmalarda ise 3 sivil, 4 Hizbullah militanı ve 2 Filistin İslami Cihad Hareketi mensubu yaşamını yitirdi. Lübnan'dan yapılan saldırılarda 3 İsrail askeri öldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105278/israil-4600den-fazla-noktayi-vurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.