Hamas'ın Çinli-İsrailli genç kadını rehin aldığı doğrulandı

Hamas'ın Çinli-İsrailli genç kadını rehin aldığı, Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından doğrulandı. Genç kadının, Hamas militanları tarafından motosikletle kaçırıldığına dair anların videosu, sosyal medyada ve uluslararası yayın organlarında yer almıştı.
Mevlüt Peker
|
09 Ekim 2023, Pazartesi - 17:57
Hamas'ın Çinli-İsrailli genç kadını rehin aldığı doğrulandı

Çin'in Tel Aviv'deki Büyükelçiliği, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırılar esnasında Gazze yakınlarında düzenlenen müzik festivaline yapılan baskında, Çinli-İsrailli bir genç kadının kaçırıldığını doğruladı.

Büyükelçilik, Weibo üzerinden yaptığı paylaşımda, motosikletle kaçırılan genç kadının kimliğinin Noa Argamani olduğunu belirtti.

Açıklamada, "Noa, Çin'in başkenti Pekin'de doğmuş bir Çinli-İsraillidir. O sırada İsrail'in güneyindeki bir müzik etkinliğine katılıyordu. Hamas militanları tarafından kaçırılarak Gazze'ye götürüldü." denildi.

Uluslararası medyada yer alan videoda, Noa'nın kaçırılırken "Lütfen beni öldürmeyin" dediği ve erkek arkadaşına doğru "Hayır, hayır" şeklinde bağırarak ellerini uzattığı görüldü.

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın sözcüsü Mao Ning, düzenlediği basın toplantısında, bu konudaki sorulara, Çin'in sivilleri hedef alan saldırıları kınadığını ve olayı yakından takip ettiklerini belirterek yanıt verdi.

Noa Argamani'nin, İsrailli bir baba ve Çinli bir anneden geldiği, 25 yaşında olduğu ve Ben-Gurion Üniversitesi'nde mühendislik eğitimi gördüğü öğrenildi.

Büyükelçilik, Noa'nın hangi ülkenin pasaportunu taşıdığına dair bilgi paylaşmadı. Çin'in çifte vatandaşlığa izin vermemesi nedeniyle, Noa'nın sadece Çin ya da İsrail vatandaşı olabileceği belirtildi.

Noa'nın babası Yaakov Argaman, sosyal medya üzerinden kızının bulunması için yardım talebinde bulundu.

Mao Ning, Hamas saldırıları sırasında herhangi bir Çin vatandaşının zarar görüp görmediği konusunda bilgi vermezken, Çin'in Tel Aviv Büyükelçiliği'nin ve Filistin Temsilciliği'nin bölgedeki Çin vatandaşlarıyla iletişim kurduğunu ifade etti.

Bölgedeki çatışmaların başlangıcından bu yana 4 Çinli'nin kaybolduğu ve 3'ünün yaralandığı belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104141/hamasin-cinli-israilli-genc-kadini-rehin-aldigi-dogrulandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.