Netanyahu: Amerikan uçak gemisi bize doğru geliyor

Ulusa Sesleniş konuşması yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsraillilere “Amerikan uçak gemisi bize doğru geliyor” müjdesini verdi.
Mevlüt Peker
|
10 Ekim 2023, Salı - 01:02
Netanyahu: Amerikan uçak gemisi bize doğru geliyor

İsrail'in lideri Binyamin Netanyahu, Amerika'nın devasa uçak gemisinin İsrail'e yönlendirildiğini duyurdu.

Ulusal bir konuşma gerçekleştiren İsrail Başbakanı Netanyahu, ülkenin muhalefetini ulusal birlik hükümeti oluşturmaya davet etti.

Televizyonda kısa bir açıklama yapan Netanyahu, "Amerika'nın dev uçak gemisi İsrail'e doğru ilerliyor. Amerika, İsrail'in yanında duruyor." şeklinde ifade kullandı.

Ayrıca, Netanyahu, Kassam Tugayları'nın saldırıya uğrattığı bölgelerdeki denetimi tekrar sağlama sözü vererek, "Bu, kazanmamız gereken bir savaş." dedi.

Dün ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) gelen bir açıklamada, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, Hamas'ın başlattığı saldırılara karşılık olarak İsrail'e destek amacıyla uçak gemi filosunu Doğu Akdeniz'e sevk etme emri verdiği bildirilmişti.

"Aksa Tufanı" Operasyonu ve Gazze'ye Yönelik Saldırılar

7 Ekim'de Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, işgalci İsrail'e karşı "Aksa Tufanı" isimli geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırılar sırasında Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli militanlar, Gazze-İsrail sınır kapısını ele geçirerek İsrail topraklarına sızdı. Bunun üzerine İsrail, Gazze'ye çok şiddetli hava saldırıları düzenledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucu 140'ı çocuk, 105'i kadın, 687 kişinin yaşamını yitirdiği, 3726 kişinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan, İsrail ordusu, 7 Ekim tarihinden itibaren Kudüs ve Batı Şeria'da 16 Filistinliyi öldürdüğünü belirtti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı ise Gazze'den gelen saldırılarda 900'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiğini, 2616 kişinin yaralandığını, bu yaralılardan 157'sinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104184/netanyahu-amerikan-ucak-gemisi-bize-dogru-geliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.