Pentagon: Hastane saldırısından İsrail sorumlu değil

Pentagon, Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesi saldırısında İsrail’in sorumlu olmadığı yönündeki açıklamasının “açık kaynaklara” dayandığını bildirdi.
Mevlüt Peker
|
18 Ekim 2023, Çarşamba - 21:29
Pentagon: Hastane saldırısından İsrail sorumlu değil

ABD'nin Savunma Kurumu Pentagon, Başkan Joe Biden'ın Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne gerçekleşen saldırı hakkında "İsrail'in bu olayla ilgisi olmadığı" şeklindeki beyanının "açık kaynaklı verilere" dayalı olduğunu ifade etti.

Anadolu Ajansı, Pentagon'a, Gazze'de yaşamını yitiren 471 sivilin bulunduğu hastane saldırısı hakkında Biden'a sunulan bilgilerin kaynağını sorgulayan detaylı bir değerlendirme talebinde bulundu.

Pentagon, Anadolu Ajansı'na gönderdiği yazılı yanıtta, "Bilgi toplama sürecimiz devam ediyor. Ancak hava görüntüleri, müdahale kayıtları ve açık kaynaklı verilerin analizi, Gazze'deki hastane saldırısında İsrail'in kusurlu olmadığı yönünde bir sonuca işaret ediyor." şeklinde bir açıklama yaptı.

Açıklamanın devamında, "Bu konuda şu an için paylaşabileceğimiz başka bir detay bulunmamaktadır." ifadesi yer aldı.

ABD Başkanı Joe Biden, Tel Aviv ziyareti esnasında, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırı hakkında "Gözlemlerime göre, hastaneye yapılan bu saldırının arkasında başka bir taraf var, siz (İsrail) değilsiniz. Fakat herkes bu konuda aynı fikirde değil." demek suretiyle bir açıklama yapmıştı.

Biden, "Gazze'deki bu patlamada İsrail'in parmağı olmadığına dair sizi ikna eden nedir?" şeklindeki bir soruya "Savunma Kurumu Pentagon'un bana sunduğu verilere dayanarak bu sonuca vardım." şeklinde yanıt vermişti.

17 Ekim'de İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine gerçekleştirdiği saldırı sonucu 471 kişi yaşamını yitirirken, 342 kişi yaralandı ve bu yaralılardan 28'inin durumu kritikti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105608/pentagon-hastane-saldirisindan-israil-sorumlu-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (2)

Yorumunuz İletilmiştir.
Jameslof
18 Ekim 2023, 22:45
Пассажирские перевозки из Калинграда Микроавтобус от 6 до 20мест <a href="https://boroboro039.ru">Пассажирские перевозки в Европу из Калининграда</a> на коллективные и семейные заявки — существенные скидки.
Jameslof
18 Ekim 2023, 23:07
Пассажирские перевозки из Калинграда Микроавтобус от 6 до 20мест <a href="https://boroboro039.ru">Пассажирские перевозки Калининград</a> на коллективные и семейные заявки — существенные скидки.