ABD, İsrail’in Demir Kubbesi’ni güçlendirecek

ABD (Amerika Birleşik Devletleri)’nin, işgalci İsrail'in Demir Kubbesi'ni güçlendirmek için mühimmat ve önleyici desteklerini arttırdığı bildirildi.
Mevlüt Peker
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 00:34
ABD, İsrail’in Demir Kubbesi’ni güçlendirecek

ABD, İsrail'in "Demir Kubbe" adındaki hava savunma sistemini desteklemek adına mühimmat ve koruyucu ekipman tedarikini artırma kararı aldığını duyurdu.

ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Jack Sullivan, bir basın açıklamasıyla bu konudaki detayları paylaştı. Sullivan, "ABD olarak, Demir Kubbe'nin mühimmat ve koruyucu ekipman ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçtik. Başkan Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu ile bu konuda bir görüşme gerçekleştirdi. Başkan'ın yönlendirmesiyle, İsrail'in kendi sınırları içerisindeki vatandaşlarına ve aynı zamanda İsrail'de bulunan Amerikalılara koruma sağlamak için bu kritik destekleri sunma konusunda Kongre ile işbirliği içindeyiz." şeklinde konuştu.

Sullivan, ABD'nin bölgedeki askeri varlığını artırma kararı aldığını, bu kapsamda bir uçak gemisi saldırı grubunun Doğu Akdeniz'e yönlendirildiğini ve gerektiğinde ek askeri güç sevk edebileceklerini belirtti.

Biden'ın, Amerikan uçaklarının yakın zamanda bu destekleri İsrail'e ulaştıracağına dair taahhütte bulunduğunu aktaran Sullivan, "Bu saldırılarda 1000'den fazla İsrailli hayatını kaybetti. Evlerinde, caddelerde ve açık alanlarda trajik bir şekilde yaşamını yitirdiler." dedi.

Hamas'ın gerçekleştirdiği saldırılarda en az 14 Amerikalının hayatını kaybettiğini belirten Sullivan, 20'den fazla Amerikalıdan ise hala haber alınamadığını ekledi.

Gazze'ye Yapılacak Olası Kara Harekatı

    Sullivan, ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Gazze'ye yönelik bir kara harekatının olasılığını ele aldıklarını ve bu durumun Gazze'de bulunan Amerikalı rehineleri nasıl etkileyebileceği üzerine görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Ancak Sullivan, iki lider arasında gerçekleşen bu "operasyonel tartışmaların" detaylarını "gizlilik" gerekçesiyle paylaşmayacağını ifade etti.

    Ayrıca, Sullivan, ABD'nin İsrail ve Mısır yetkilileriyle, Gazze'den tahliye edilmek isteyen sivillerin durumu hakkında istişarelerde bulunduğunu da dile getirdi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2104354/abd-israilin-demir-kubbesini-guclendirecek
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.