İsrail, katlettiği Filistinlilerin evlerini de havaya uçurdu

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da katlettikleri iki Filistinlinin evlerini de havaya uçurarak basına servis etti.
Mevlüt Peker
|
02 Ocak 2023, Pazartesi - 20:35
İsrail, katlettiği Filistinlilerin evlerini de havaya uçurdu

İsrail güvenlik güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'da öldürdükleri iki Filistinlinin evini havaya uçurdu. İsrail, Filistinlilere mesaj vermek için farklı açılardan kaydedilen görüntüleri açık kaynaktan dağıttı.

İsrail'de "ülke tarihinin en sağcı" hükümeti görevde

İsrail’de Başbakan Binyamin Netanyahu'nun aşırı dindar Yahudi ve aşırı sağcı partilerle kurduğu yeni hükümet geçen hafta Meclisten güvenoyu alarak göreve başlamıştı.

Filistinlilere yönelik ayrımcı ve ırkçı politikalarıyla bilinen ortaklara sahip yeni koalisyon, İsrail siyasi tarihinin "en aşırı sağcı" hükümeti olarak değerlendiriliyor.

Filistinlilerin yanı sıra başta ABD olmak üzere İsrail’in Batılı müttefikleri de Netanyahu’nun aşırı sağcı hükümetine endişe ile yaklaşıyor.

ABD bile endişeli

İsrail'de ülke tarihinin en sağcı hükümetinin göreve gelmiş olması en yakın müttefiklerini dahi endişelendiriyor. Binyamin Netanyahu'nun yenim ederek göreve başlamasının üzerinden bir gün geçtikten sonra ABD Başkanı Joe Biden'ın endişelerini içeren tebrik mesajı ve "iki devletli çözüm" konusunda ABD'nin sorun istemediğini ifade etmişti.

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’de Binyamin Netanyahu liderliğinde yeni kurulan hükümetle çalışmayı dört gözle beklediğini kaydederek, ABD’nin, İsrail ile Filistin arasında iki devletli çözümü tehlikeye atabilecek politikalara karşı çıkmaya devam edeceğine işaret etmişti.

Yeni hükümetin İsrail'in en yakın müttefiklerini dahi endişelendirmesinin içinin boş olmadığı ve yeni hükümetin hem Filistinliler hem de bazı ülkeler için büyük sorun olacağı da İsrail Savunma Bakanlığının "İran'a olası saldırı için bütçe güçlendirmesi" talebi de ortaya koydu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2040804/israil-katlettigi-filistinlilerin-evlerini-de-havaya-ucurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.