Akşener'den emekli ikramiyesine "sadaka mı dağıtıyorsunuz?" tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 5 bin liralık emekliye destek ödemesine tepki gösterdi. Akşenerr, “Sadaka mı dağıtıyorsunuz? Kendinize gelin!” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
11 Ekim 2023, Çarşamba - 11:53
Akşener'den emekli ikramiyesine "sadaka mı dağıtıyorsunuz?" tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener, çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus verilecek 5 bin liralık destek ödemesini eleştirdi.

“Bir kereye mahsus 5 bin lira vermek yetmez, sadaka mı dağıtıyorsunuz kardeşim, kendisine gelin. Emekli maaşlarını derhal asgari ücret seviyesine çıkartın. Asgari ücreti de gerçek enflasyona göre ayarlayın.” diyen Akşener, hiç kimsenin sıkıntısıyla ömür tüketmeyi hak etmediğini vurguladı.

Türk SİHA'sının düşürülmesine tepki

Türk SİHA’sının sınır ötesi operasyon sırasında ABD savaş uçağı tarafından düşürülmesine de tepki gösteren Akşener, Amerikan uçağının İncirlik Üssü’nden havalandığı iddialarını hatırlattı.

Akşener, “Bu vahim iddia doğru olsun ya da olmasın; buradan açıkça ilan etmek istiyorum: Eğer Amerikan Devleti, Türkiye'nin bu coğrafyadaki varlığından rahatsızsa, derhal Türk topraklarında bulunan, İncirlik Üssü'nü de boşaltmalıdır” diye konuştu.

Hamas’a saldırı eleştirisi

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı ‘El Aksa Tufanı’ saldırısını eleştiren ve bir yerör eylemi olarak niteleyen Akşener, bunun İsrail’i uluslar arası kamuoyunda mağdur ve haklı pozisyona soktuğuna işaret etti.

Ak Parti’nin Filistin tutumuna destek

Akşener, “Biz İYİ Parti olarak her konuda olduğu gibi bu konuda da, Türkiye'nin, her şeyden önce, milli menfaatlerimiz çerçevesinde, hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda Dışişleri Bakanlığı'nın, bugüne kadar sergilemiş olduğu, sağduyulu ve dengeli duruşu, doğru buluyor en azından şu ana kadar, eski hatalardan ders çıkartılmış olmasından, memnuniyet duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tezkereye yeşil ışık

Terörle mücadeleye de değinen Akşener, “İsmi, coğrafyası, ambalajı, ne kadar değişirse değişsin, PKK'nın şubeleri olan YPG/PYD de, terör örgütüdür. Biz de, Suriye ve Irak'ta, bu terör odaklarına karşı yürütülen, tüm askeri operasyonlarımızı destekliyoruz. Dün, grup başkanvekilimizin de açıkladığı üzere, önümüzdeki süreçte, gazi meclisimizde görüşülecek olan, Irak ve Suriye tezkereleri kapsamında da, verdiğimiz bu desteği sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104423/aksenerden-emekli-ikramiyesine-sadaka-mi-dagitiyorsunuz-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.