Ömer Çelik: "Uçak gemisi göndermek şiddet yayılsın diyenlerin yaklaşımıdır"

AK Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından açıklamalar yaptı. Açıklamalarında İsrail Filistin gerilimine de değinen Çelik “Uçak gemisi göndermek şiddet yayılsın diyenlerin yaklaşımıdır” dedi.
Ankara Masası
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 17:03
Ömer Çelik: "Uçak gemisi göndermek şiddet yayılsın diyenlerin yaklaşımıdır"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ak Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklamalar yaptı. Sözcü Çelik, konuşmasında İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalara değindi.

Sivillere olan şiddetin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Çelik, Gazze'nin topyekun cezalandırılması ve tam abluka hukuka aykırıdır. Sivillere şiddet kabul edilemez. Daha olay olur olmaz İsrail Başbakanı tarafından bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracak bir politik hedef konulması da doğru değildir. Tabi çeşitli devletler İsrail'in kendini savunma hakkına sahip olduğunu belirtiyorlar. Ama bu bütün bir Gazze halkını cezalandırmaya dönük, çocukları, masum insanları hedef alan bir cezalandırmaya dönüştürülemez. diye konuştu.

“Uçak gemisi göndermek şiddet yayılsın diyenlerin yaklaşımıdır”

ABD’nin bölgeye savaş gemisi konuşlandırmasını eleştiren Çelik, Öte yandan uçak gemilerinin gönderilmesi konusunda da her devlet böyle yapsa o zaman diplomasi ne olacak. Uçak gemisi göndermek şiddet yayılsın diyenlerin yaklaşımıdır. Oraya uçak gemisi göndermenin verdiği mesaj buradaki şiddet ile karşı şiddet döngüsünü sona erdirme mesajı vermiyor. Verilecek mesajlar barışı sağlamak için olmalı. Her uçak gemisi şiddet sürsün diyenleri destekleyecek bir vesile olur. Biz iki taraftan da masumların hedef alınmasını reddediyoruz.” şeklinde cümlelerini sürdü


http://www.ankaramasasi.com/haber/2104637/omer-celik-ucak-gemisi-gondermek-siddet-yayilsin-diyenlerin-yaklasimidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.