İsrail, Gazzeli sivillere “toplanın” dediği noktaları da vuruyor

İcraat ve söylemleri terör örgütlerini aratmayan işgalci İsrail, Gazzeli sivillere “toplanın” diyerek gösterdiği noktaları da vuruyor. İsrail ordusu, Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin sözde sivillerin güvenliği için toplanma merkezi olarak ilan ettiği bölgeleri de bombaladı.
Mevlüt Peker
|
12 Ekim 2023, Perşembe - 18:37
İsrail, Gazzeli sivillere “toplanın” dediği noktaları da vuruyor

İsrail, Filistinlilere "güvenli bölgeye geçin" şeklinde yaptığı çağrıya rağmen, bu bölgeleri de hedef alıyor.

Gazze, İsrail ordusu tarafından tamamen kuşatılmış durumda. İsrail, Gazze'nin merkezi, Refah ve Han Yunus gibi bölgelerde yaşayan sivillere toplanma çağrısı yapmıştı.

Bu çağrının ardından birçok sivil, saldırılardan korunabilmek adına evlerini terk edip İsrail'in belirttiği dört bölgeye doğru hareket etti.

Fakat son günlerde gerçekleşen saldırılara bakıldığında, İsrail'in bu "güvenli" olarak nitelendirdiği toplanma bölgelerini de vurduğu gözlemleniyor.

İsrail'in Toplanma Bölgelerine Saldırısı

    İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 8 Ekim'de X sosyal medya platformu üzerinden, Hamas'ın faaliyetleri nedeniyle sivillerin belirli bölgeleri terk etmeleri gerektiğini belirtti.

    Adraee'nin belirttiği bu bölgeler; Gazze merkez, Han Yunus ve Refah'taki sığınaklar olarak sıralandı.

    Ancak İsrail, bu bölgeleri de hedef alarak saldırılarını sürdürdü. Son saldırılarda Gazze merkezi, Cibaliya ve eş-Şati mülteci kampları, Şeyh Rıdvan, er-Rimal ve Kerame bölgeleri vuruldu.

    İsrail, Gazze'nin dünyaya açılan tek kapısı olan Refah'ın etrafını da bombalayarak uluslararası yardımın ulaşmasını engelledi. Ayrıca Han Yunus ve Nusayrat Mülteci Kampı da hedef alındı.

    Gazze Şeridi, 360 metrekarelik bir alanda 2,3 milyon Filistinliye ev sahipliği yapıyor.

    İsrail ve Filistin Arasındaki Çatışma

      7 Ekim'de Hamas'ın silahlı birimi İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" adında geniş çaplı bir saldırı başlattı.

      Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlatıldı. Filistinli silahlı gruplar, Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın yaparak burayı ele geçirdi ve İsrail'e sızdı.

      İsrail ordusu, Gazze'ye karşılık olarak hava saldırısı düzenledi. Bu saldırılarda 1300 İsrailli yaşamını yitirdi, 3.300 İsrailli yaralandı.

      Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları sonucu Gazze'de 1417 kişinin öldüğünü, 6.268 kişinin yaralandığını açıkladı. Batı Şeria'da ise İsrail ve Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucu 31 Filistinli hayatını kaybetti, yaklaşık 180 kişi yaralandı.

      http://www.ankaramasasi.com/haber/2104643/israil-gazzeli-sivillere-toplanin-dedigi-noktalari-da-vuruyor
      İlginizi Çekebilir

      Yorumlar (0)

      Yorumunuz İletilmiştir.