İran’dan ‘İsrail'e karşı yeni cephe açılabilir’ mesajı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaş suçlarının devam etmesi halinde yeni cephe açılabileceği uyarısında bulundu.
Ersin Küçükbarak
|
13 Ekim 2023, Cuma - 11:49
İran’dan ‘İsrail'e karşı yeni cephe açılabilir’ mesajı

Hamas İsrail çatışması sürüyor.

Gazze’nin elektrik ve suyunu kesen Tel Aviv Yönetimi’nin fosfor bombası kullandığı Birleşmiş Milletler tarafından açıklandı.

İsrail’in bu eylemleri uluslar arası dünyada da tepki topluyor.

Ancak İran’dan bu tablonun değişmemesi halinde yeni cephe açılabileceği uyarısı geldi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Irak ziyaretinin ardından geldiği Lübnan'daki Beyrut Uluslararası Havalimanı'nda basın toplantısı yaptı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren İranlı Bakan, "Diğer Müslüman devletlerle birlikte İsrail'in Gazze halkına yönelik cinayetlerine artık tahammül etmeyeceğimizi yüksek sesle ilan etmek için Beyrut'a geldik." Şeklinde konuştu.

Abdullahiyan, İran'ın güçlü şekilde Filistinli tarafları desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

"Bazı Batılı yetkililer, Siyonist rejime (İsrail'e) karşı yeni bir cephenin açılma ihtimalini sordular. Ben de Siyonistlerin savaş suçu işlemeye devam etmesi halinde her türlü ihtimalin direniş safında muhtemel olduğunu söyledim." diyen Abdullahiyan’ın "diğer direniş safı ile Lübnan'daki Hizbullah’ı kastettiği belirtiliyor.

Abdullahiyan, Lübnan temasları kapsamında Başbakan Necib Mikati, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Lübnanlı mevkidaşı Abdallah Buhabib ile görüşmeler yapacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2104758/irandan-israile-karsi-yeni-cephe-acilabilir-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.