Rusya’dan Soros’un kurduğu üniversiteye yasak!

Rusya’da, “açık toplum ve demokrasi” tuzağının mucidi George Soros’un kurucusu olduğu üniversitenin tüm faaliyetleri yasaklandı.
Mevlüt Peker
|
16 Ekim 2023, Pazartesi - 21:10
Rusya’dan Soros’un kurduğu üniversiteye yasak!

Rusya'nın yargı organı, iş dünyasının tanınmış ismi George Soros'un kurduğu Orta Avrupa Üniversitesi'nin (Central European University) ülkede gerçekleştirdiği faaliyetleri durdurma kararı aldı.

Rusya Başsavcılığı tarafından yapılan resmi açıklamada, Avusturya merkezli bu üniversitenin, global medya üzerinden Rusya'ya karşı olumsuz bir algı oluşturduğu belirtildi.

Açıklamada, üniversitenin ana amacının eski Sovyetler Birliği'ne dahil ülkelerde ve Orta ile Doğu Avrupa'da "açık toplum ve demokrasi" değerlerini yaymak olduğu hatırlatıldı. Ayrıca, üniversitenin mali kaynaklarının büyük bir kısmının George Soros'un yönetimindeki kuruluşlar tarafından sağlandığına dikkat çekildi.

Rus yargı organının, üniversitenin yürüttüğü faaliyetleri "istenmeyen" olarak nitelendirdiği belirtilen açıklamada, "Bu kurumun gerçekleştirdiği çalışmalar, Rusya'nın askeri ve politik liderliğini kötü bir ışık altında göstermeye yönelik. Üniversite, Rus tarihini ve kültürünü yanlış bir şekilde yansıtarak, Rus bilim insanlarına, yazarlarına ve kültürel simalara haksızlık yapıyor, onları küçümsüyor ya da aşağılıyor. Ayrıca, Rusya'nın global olaylardaki rolüne dair yanıltıcı bilgiler sunuluyor, bu iddiaların gerçeklikle alakası yok." şeklinde ifadeler kullanıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105309/rusyadan-sorosun-kurdugu-universiteye-yasak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.