ABD’de 6 yaşındaki çocuğun katledilmesinde dehşet verici detaylar…

ABD'de 6 yaşındaki Filistin kökenli Müslüman çocuğu 26 bıçak darbesiyle vahşice katleden zanlı mahkemeye çıkarıldı. Vahşetle ilgili kan donduran detaylar da ortaya çıktı.
Mevlüt Peker
|
17 Ekim 2023, Salı - 00:19
ABD’de 6 yaşındaki çocuğun katledilmesinde dehşet verici detaylar…

Chicago'da, 6 yaşındaki Filistin kökenli bir çocuğun vahşice öldürülmesi ve annesinin ağır yaralanması olayının zanlısı Joseph Czuba, bugün mahkemede yargılandı.

71 yaşındaki Czuba, Will Bölge Mahkemesi'ne turuncu mahkum kıyafetiyle getirildi. Czuba, 1. derece cinayet, cinayete teşebbüs, ağırlaştırılmış darbe ve nefret suçlamalarıyla karşı karşıya. Czuba, mahkemede kendisini savunacak bir kamu avukatı atanmasını istedi. Mahkeme, Czuba'nın toplum için bir tehdit oluşturduğuna karar vererek, kefaletle serbest bırakılmamasına hükmetti. Czuba'nın duruşması 30 Ekim'de devam edecek.

“Barış için dua edelim”

Mahkeme kayıtları ve yetkililerin açıklamaları, olayın detaylarını gün yüzüne çıkardı. 32 yaşındaki Hanaan Shahin ve oğlu Wadea Al-Fayoume, Czuba'nın evinin bir bölümünde iki yıldır kiracı olarak yaşamaktaydılar. Olayın yaşandığı gün, Czuba ve Shahin arasında İsrail-Filistin meselesi üzerine bir tartışma başladı. Shahin, Czuba'ya "barış için dua edelim" dedi. Ancak bu sözler Czuba'yı öfkelendirdi ve yanında taşıdığı askeri bıçakla Shahin'e saldırdı. Shahin, aldığı darbelere rağmen Czuba'dan kaçarak tuvalete sığındı ve polisi aradı. Ancak bu sırada Czuba, Shahin'in oğlu Wadea Al-Fayoume'ye saldırdı ve onu 26 kez bıçakladı. Olay yerine gelen polis, her iki kurbanı da hastaneye kaldırdı, ancak küçük Wadea hayatını kaybetti.

Olayın ardından, ABD medyası, ABD doğumlu olan Wadea'nın bir ay önce 6 yaşına bastığını ve annesinin 12 yıl önce Batı Şeria'dan ABD'ye göç ettiğini belirtti.

6 yaşındaki Filistinli çocuğun öldürülmesi

    Chicago'nun Plainfield bölgesinde meydana gelen bu trajik olayda, ev sahibi Czuba'nın, kiracısı Shahin ve oğlu Al-Fayoume'ye bıçakla saldırdığı belirtildi. Will County Şerif Ofisi, Czuba'nın saldırı motivasyonunun kurbanların Müslüman kimliği ve İsrail-Filistin çatışması olduğunu ifade etti.

    ABD Başkanı Joe Biden, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bu tür bir nefretin Amerika'da yeri olmadığını vurgulayarak, tüm Amerikalıları İslamofobiye ve diğer nefret biçimlerine karşı durmaya çağırdı. Biden, olayda hayatını kaybeden çocuğun ailesine ve Amerika'daki Filistinli, Arap ve Müslüman topluluklara başsağlığı diledi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2105325/abdde-6-yasindaki-cocugun-katledilmesinde-dehset-verici-detaylar
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.