Brent petrol ne kadar?

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 93,36 dolardan işlem görüyor.
Ersin Küçükbarak
|
20 Ekim 2023, Cuma - 09:33
Brent petrol ne kadar?

Brent petrol fiyatları yüksek seyrine devam ediyor.

ABD stratejik petrol rezervlerini tekrar doldurmaya başlayacağını açıklayınca petrol fiyatları yönünü yukarı çevirmişti.

ABD Enerji Bakanlığı’nın açıklamasına göre, stratejik petrol rezervine bu yılık aralık ve gelecek yılın ocak aylarında sadece toplam 6 milyon varil eklenecek.

Varil başına en yüksek 79 dolardan yeniden dolum için satın alma sözleşmeleri imzalayacağını duyuran ABD Enerji bakanlığı ve petrol alımlarını 2024 Mayıs ayına kadar sürdürecek.

Yani ABD’nin petrol talebi önümüzdeki aylarda artacak. Bu da fiyatların yükselişinde etkili oluyor.

Öte yandan, İsrail-Filistin çatışmasının genişleme ihtimali de devam ediyor.

Bunun da petrol açısından zengin olan Ortadoğu’nun ham petrol arzını ciddi şekilde azaltabileceği öngörülüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın son açıklamalarının ardından zayıflayan ABD doları dapetrol fiyatlarındaki yükselişi destekledi.

Brent petrolün varil fiyatı dün 93,48 dolara kadar yükselmişti ancak günü gerileyerek 92,38 dolar seviyesinde tamamladı.

Brent petrol bugün yükselişle güne başladı.

Saatler 09.02’yi gösterirken dünkü kapanışa göre brent petrol fiyatı yüzde 1,06 artışla 93,36 dolar oldu. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili is 89,41 dolara satıldı.

Brent petrolde teknik olarak 93,09 ile 92,99 dolar aralığının destek; 93,47 ile 93,56 dolar aralığının direnç, bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105799/brent-petrol-ne-kadar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.