Metropoll Araştırma'dan 'kim dost kim düşman' anketi

Türkiye’ye kim dost, kim düşman? Metropoll araştırma şirketi, belirlediği 8 ülkeyi katılımcılara sordu. Sıra o ülkeye gelince katılımcıların yüzde 81,8’i “düşman” dedi. Dost olduğuna inanan oranı ise yüzde 7,7’de kaldı.
Mevlüt Peker
|
20 Ekim 2023, Cuma - 23:39
Metropoll Araştırma'dan 'kim dost kim düşman' anketi

İsrail-Gazze hattında yaşanan gerilimlerin gölgesinde, Metropoll araştırma şirketi Türkiye'deki vatandaşların 'dost-düşman' algısını ölçtü. Ankete katılanların büyük bir çoğunluğu, yüzde 81,8 ile İsrail'i düşman olarak nitelendirirken, ABD yüzde 76,6 ile ikinci sırada yer aldı.

Türkiye'nin Nabzı Anketi'nde farklı perspektif

Metropoll'ün her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği 'Türkiye'nin Nabzı' anketinde bu ay, dikkat çeken bir soru yer aldı. Katılımcılara, "Aşağıdaki ülkelerin Türkiye ile ilişkileri hakkında ne düşünüyorsunuz?" şeklinde bir soru yöneltildi.

Hangi Ülke Dost, Hangi Ülke Düşman?

3 Ekim'de başlatılan ankette, katılımcılardan ABD, Rusya, İsrail, Mısır, Suudi Arabistan, İsveç, Fransa ve Japonya'nın Türkiye ile olan ilişkileri hakkında görüşleri soruldu.

Anket sonuçlarına göre, katılımcıların en yüksek oranda düşman olarak gördüğü ülke İsrail oldu. İsrail'i ABD ve Fransa takip etti. Öte yandan, Japonya en dostane ülke olarak algılandı.

Anket sonuçlarına genel bakış:

İsrail: %7,7 dost, %81,8 düşman

ABD: %12,2 dost, %76,6 düşman

Fransa: %18,1 dost, %66,9 düşman 

Rusya: %30,4 dost, %57,4 düşman 

Mısır: %37,4 dost, %44,2 düşman 

Suudi Arabistan: %33,9 dost, %51,7 düşman 

İsveç: %18,3 dost, %62,2 düşman 

Japonya: %45,3 dost, %37,6 düşman

Bu sonuçlar, Türkiye'deki vatandaşların uluslararası ilişkilerde hangi ülkeleri dost ya da düşman olarak gördüğüne dair önemli bir perspektif sunuyor.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2105940/metropoll-arastirmadan-kim-dost-kim-dusman-anketi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.