İsrail, kara operasyonuna başlamadan bir askerini kaybetti

İsrail ordusu, kara harekatı başlamadan Gazze operasyonunda bir askerini yitirdi.
Mevlüt Peker
|
22 Ekim 2023, Pazar - 22:03
İsrail, kara operasyonuna başlamadan bir askerini kaybetti

Gazze Şeridi'nde İsrail ordusunun operasyon gerçekleştirdiği sırada tanksavar füzesiyle düzenlenen saldırı sonucu bir İsrail askeri yaşamını yitirdi, 3 asker yaralandı. İsrail Ordu Sözcülüğü, olayın Gazze içerisinde bir tank ve iş makinelerinin operasyon yaparken meydana geldiğini belirtti.

Operasyon sırasında saldırı

İsrail askeri birliklerinin, Gazze Şeridi'nde "silahlı grupların altyapısını yok etme, bölgeyi silahsızlandırma ve İsrailli esirlerin konumunu belirleme" amacıyla operasyon yaptığı sırada saldırıya maruz kaldığı ifade edildi. Hamas, Han Yunus bölgesinde bir İsrail tankı ve iki buldozeri hedef aldığını duyurdu. İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in zırhlı bir birliğini sınırın birkaç metre içerisinde pusuya düşürdüklerini ve iki buldozer ile bir tankı imha ettiklerini belirtti. Ayrıca, saldırıda bazı İsrail askerlerinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Gazze Şeridi'nde İsrail yığınağı

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne karadan, havadan ve denizden saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, bölgede askeri birikimini artırdı. İsrail'in siyasi ve askeri yetkilileri, Gazze Şeridi'ne yakın zamanda kara harekatı başlatılacağı yönünde açıklamalar yapıyor.

Netanyahu'dan askerlere açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan'da faaliyet gösteren Hizbullah'ın savaşa girmesi durumunda büyük bir hata yapacağını belirtti. Netanyahu, kuzeydeki bir askeri üste yaptığı ziyarette, "varoluşları için savaştıklarını" vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2106192/israil-kara-operasyonuna-baslamadan-bir-askerini-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.