Azerin'den CNN rejisine tepki

Azerbaycanlı şarkıcı Azerin, Kj'ye 'Azeri' yazılmasına tepki gösterirken 'Azerbaycan Türkü' yazılmasını istedi.
Ankara Masası
|
30 Eylül 2020, Çarşamba - 22:36
Azerin'den CNN rejisine tepki
 'Çırpınırdı Karadeniz' türküsünü seslendiren Azerbaycan Türkü Azerin, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katıldı.

Azerbaycan-Ermenistan çatışmalarına ilişkin son duyumlarını aktaran Azerin, sahadan çok güzel haberler aldığını söyledi.

Azerin, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in masaya oturmasını istemediğini belirtirken, Karabağ'ın tamamen kurtarılmasını gerektiğini belirtti.

"Ben Azerbaycan Türküyüm"

Programın sonuna doğru Ahmet Hakan ve rejiye tepki gösteren Azerin 'Azeri şarkıcı yazılmasını istemediğini dile getirdi.

'Azeri' diye bir şey olmadığını 'Azerbaycan Türkü'nün olduğunun altını çizen Azerin "Bir isteğim sizden olacak. İsmimin altında Azeri sanatçı diye bir yazı gördüm. Ben Azeri sanatçı değilim. Ben Azerbaycan Türküyüm. Bana Azerbaycanlı diyebilirsiniz ama Azeri demeyin bana. Sizinle siyaset konuşmak istemiyorum ama bu siyasete çıkıyor.Bu işte dünya emperyalizmin bize koyduğu bir addır. Bizde Azeri falan yok. Biz Azerbaycan Türkleriyiz. Biz Türküz sadece coğrafyamız Azerbaycan'dır. Ama biz Türküz" dedi.

Azerin ayrıca 'Türki Cumhuriyetlerin' olmadığını 'Türk Cumhuriyetlerinin' olduğunu söyledi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/210695/azerinden-cnn-rejisine-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.