OpenAI, "GPT-4 Turbo"yu duyurdu

ChatGPT ile yapay zeka şirketlerine öncülük eden OpenAI, "GPT-4 Turbo"yu duyurdu.
Mevlüt Peker
|
06 Kasım 2023, Pazartesi - 23:27
OpenAI, "GPT-4 Turbo"yu duyurdu

OpenAI, yapay zeka alanında yeni bir devrim: "GPT-4 Turbo"

Yapay zeka dünyasının öncü isimlerinden OpenAI, yapay zeka teknolojilerindeki son harikası "GPT-4 Turbo"yu tanıttı.

Yapay zeka alanında çığır açan gelişmelere imza atan OpenAI, ChatGPT'nin geliştirilmiş versiyonu "GPT-4 Turbo"yu kamuoyuna sundu.

OpenAI'nin San Francisco merkezinde düzenlenen prestijli geliştirici konferansında, yapay zeka dünyasının yeni yıldızı GPT-4 Turbo sahneye çıktı.

GPT-4 Turbo, önceki versiyonların 3 bin kelime sınırlamasını aşarak, 300 sayfa uzunluğundaki metinleri işleyebilecek kapasiteye sahip olduğu ifade edildi. Bu yenilik, Nisan 2023'e kadar olan verilerle zenginleştirilmiş yanıtlar sunma potansiyeline işaret ediyor.

Geliştiricilere özel bir ön izleme sürecinde sunulan GPT-4 Turbo'nun, önümüzdeki haftalarda genel kullanıma açılacağı duyuruldu.

Ayrıca, ChatGPT'nin API'sini kullanarak kendi dijital araçlarını yaratan kullanıcılar için, sohbet robotlarını kişiselleştirebilecekleri yeni özelliklerin de müjdesi verildi.

OpenAI, geliştiricilerin ve şirketlerin yazılımlarını daha uygun maliyetlerle kullanabilmeleri için ücret politikasında indirime gittiğini de açıkladı.

ChatGPT, haftalık 100 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaşarak ağustos ayında Fortune 500 şirketlerinin %80'i tarafından tercih edilirken, bu oranın şu an itibarıyla %92'yi aştığı belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108757/openai-gpt-4-turboyu-duyurdu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.