Bakan Tunç'tan AYM-Yargıtay polemiğine ilişkin açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay-AYM gerilimi "İki yüksek mahkememiz arasında bir görüş farkı var, farklı yerlere çekmek yanlış." dedi.
Onur Çetinkaya
|
13 Kasım 2023, Pazartesi - 10:28
Bakan Tunç'tan AYM-Yargıtay polemiğine ilişkin açıklama

Yargıtay Başkanlığı, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin  verdiği "hak ihlali" kararına uyulmamasının ardından başlayan yargı tartışmalarına ilişkin yeni bir açıklama yayımladı.

Yargıda tartışma sürerken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yargıtay-AYM gerilimine dair açıklama geldi.

İki mahkeme arasında görüş farklılıkları olduğunu dile getiren Tunç, Eğer seçim öncesi soruşturma başlamışsa dokunulmazlık dışındadır. Yargıtay terör suçları söz konusu ise dokunulmazlık dışındadır diyor. Sorunlar TBMM'nin çözebileceği hususlardır ve çözüm bulunur." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sarf ettiği sözlerine ilişkin konuşan Adalet Bakanı, "Özgür Bey'in cumhurbaşkanımıza yönelik yakışıksız ifadeleri var. Burada herhangi bir darbe söz konusu değil. Bu millet darbeyi de darbecileri de çok iyi bilir. " dedi. 

Tunç'tan Özel'e yanıt 

AYM, Gezi Parkı davasında 18 yıl hapis cezası alan ve cezaevindeyken TİP'ten Hatay milletvekili seçilen Can Atalay'ın "seçilme ve siyasi faaliyette bulunma" ile "kişi hürriyeti ve güvenliği" hakkının ihlal edildiğine hükmetmişti. 

Özel, Erdoğan'a "Sen darbecisin, bu bir darbe girişimidir” dedi. Özel, “Yok hükmünde kabul edilmeni istemiyorsan bu Anayasa’ya sahip çık. Sahip çıkmazsan sen de yok hükmündesin" diye konuşmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2109801/bakan-tunctan-aym-yargitay-polemigine-iliskin-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.