Asgari ücret için görüşmeler başlıyor

7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren görüşmeler yarın başlıyor. Çalışanlara verilecek zam hükümet, işçi ve işverenin katılacağı toplantının ardından aralık ayı bitmeden netleşecek.
Onur Çetinkaya
|
30 Kasım 2023, Perşembe - 13:33
Asgari ücret için görüşmeler başlıyor

Yıl sonu yaklaşırken milyonlarca çalışanın gözü kulağı aralık ayının ilk günlerinde toplanması beklenen Asgari Ücret Tespit Komitesi'nde olacak.

7 milyon asgari ücretliyi ilgilendiren görüşmeler yarın başlıyor. 

Çalışanlara verilecek zam hükümet, işçi ve işverenin katılacağı toplantının ardından netleşecek.

İşçi, işveren ve kamu kesiminden temsilcilerin katılacağı toplantıda 2024 yılı için asgari ücret belirlenecek. Yeni asgari ücret ise aralık ayının sonunda kamuoyuna duyurulacak.

Orta Vadeli Program'da yer alan yılsonu enflasyon tahminleri doğrultusunda, asgari ücretin 15.707 TL'ye kadar çıkabileceği belirtiliyor. Memur maaş zammı seviyesinde bir artış gerçekleşmesi durumunda ise asgari ücretin 17.041 TL'ye kadar yükselebileceği ifade ediliyor.

2023'te ne kadar olmuştu?

2023 yılına bakıldığında, açıklanan enflasyon rakamları dikkate alındığında ocak ayına göre net asgari ücretin 2.895 TL artarak 8.506 TL'den 11.402 TL'ye yükseldiği görüldü.

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bir süre önce yaptığı açıklamada 2014 yılı için tek zam yapılacağını belirterek, "Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk-İş 24. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı.  Atalay, tek zam yapılmasına yönelik "Bakan bu sene bir defa olacak diyor. Hiç olmasın, zam da yapmayın para da vermeyin." diyerek tepki gösterdi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2112325/asgari-ucret-icin-gorusmeler-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.