UNICEF: Bu, çocuklara karşı yürütülen bir savaş!

UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu) Sözcüsü James Elder, "(Gazze) Bu çocuklara karşı yürütülen bir savaş" dedi.
Mevlüt Peker
|
02 Aralık 2023, Cumartesi - 01:20
UNICEF: Bu, çocuklara karşı yürütülen bir savaş!

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının çocuklara büyük zarar verdiğini belirtti. Elder, Gazze'deki savaşın çocuklara karşı yürütüldüğünü vurgulayarak, bölgede tanık oldukları trajediyi sosyal medya üzerinden paylaştı.

Hastanelerin kapasitesi aşıldı

Elder, Gazze'deki en büyük hastanenin hemen yakınının bombalanması sonucu sağlık merkezinin kapasitesinin iki katına çıktığını açıkladı. Hastanenin daha fazla savaş yarası taşıyan çocuğu kabul edemeyeceğini belirten Elder, bölgedeki çocukların acı içinde olduğuna dikkat çekti.

Savaşın çocuklar üzerindeki etkisi

Elder, "Nüfuz sahibi olanların duyarsızlığı çocukların öldürülmesine yol açıyor" diyerek, Gazze'deki sivil halkın ve özellikle çocukların yaşadığı acıların devam etmesine izin verilemeyeceğini ifade etti. Paylaştığı videoda, yaralı yatan çocukların ve ağlama seslerinin olduğu bir bekleme salonuna benzer bir alanda çok sayıda çocuğun yere serilmiş battaniyeler üzerinde bulunduğu görüldü.

Kalıcı ateşkes çağrısı

Elder, Gazze'de kalıcı bir ateşkesin uygulanması gerektiğini belirterek, bu çatışmanın artık daha fazla çocuğun ölümüne yol açmaması gerektiğini vurguladı. UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell ise Gazze'nin "çocuk olmak için en tehlikeli yer" olduğunu söyledi.

Sağlık sisteminin zorlukları

Dünya Sağlık Örgütü'nün Filistin temsilcisi Richard Peeperkorn, hastanelerdeki durumun korkunç olduğunu ve sağlık çalışanlarının yetersiz kaldığını belirtti. Peeperkorn, birçok sağlık çalışanının ya aileleriyle bölgeyi terk ettiğini ya da öldürüldüğünü ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112594/unicef-bu-cocuklara-karsi-yurutulen-bir-savas
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.