Abbas, UCM Başsavcısı’ndan hemen soruşturma istedi

Filistin Devlekt Başkanı Mahmud Abbas, İsrail’den sonra Ramallah’ı ziyaret eden UCM (Uluslararası Ceza Mahkemesi) Başsavcısı'ndan İsrail'in savaş suçlarının bir an önce soruşturulmasını istedi.
Mevlüt Peker
|
03 Aralık 2023, Pazar - 00:21
Abbas, UCM Başsavcısı’ndan hemen soruşturma istedi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Kerim Han ile bir araya geldi. Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, bu görüşme Ramallah'taki Başkanlık konutunda gerçekleşti.

İsrail'in savaş suçlarına dikkat çekildi

Abbas, Başsavcı Han'dan İsrail'in Filistin topraklarında işlediği savaş suçlarının soruşturma ve kovuşturma sürecinin hızlandırılmasını istedi. Abbas, Gazze'deki soykırım suçları ve Batı Şeria ile Doğu Kudüs'teki ihlalleri gündeme getirerek, özellikle çocuk, kadın ve yaşlıların hedef alındığı suçların acilen soruşturulmasının önemine vurgu yaptı.

İsrail'in cezasız kalmasına tepki

Filistin Devlet Başkanı, İsrail'in cezasız kalmasının 75 yıldır devam eden Filistin halkına yönelik suçlarına devam etmesi için cesaret verdiğini belirtti. Abbas, İsrail saldırılarının durdurulması ve bölgeye daha fazla insani yardım, su, elektrik ve yakıt sağlanması çağrısında bulundu ve Gazze Şeridi ile Batı Şeria'da Filistin halkının zorla yerinden edilmesine karşı çıktığını ifade etti.

UCM Başsavcısının ziyareti ve görüşmeleri

UCM'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Başsavcı Han'ın 7 Ekim'deki saldırıların mağdurlarının ve kurban ailelerinin isteği üzerine İsrail'e ziyarette bulunacağı belirtilmişti. Han'ın Ramallah'ı da ziyaret ederek üst düzey Filistinli yetkililerle görüşeceği ifade edilmişti. Bu görüşmelerin, İsrail'in işlediği iddia edilen savaş suçlarının soruşturulması konusunda önemli bir adım olması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112717/abbas-ucm-bassavcisindan-hemen-sorusturma-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.