Erdoğan'dan Batı ülkelerine Gazze serzenişi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı'nda konuştu. Gazze üzerinden batılı ülkelere seslenen Erdoğan, "Batı İsrail'in katliamına sağır kesildi" dedi. Cumhurbaşkanı, Netanyahu'ya ise öfkesini yineledi.
Onur Çetinkaya
|
04 Aralık 2023, Pazartesi - 12:16
Erdoğan'dan Batı ülkelerine Gazze serzenişi

İstanbul Kongre Merkezi'nde İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin 39. Bakanlar Oturumu Açılış Programı'na katılan Erdoğan'ın gündemin Gazze vardı.

Ateşkes sonrası saldırıların arttığına dikkat çeken Erdoğan, İsrail katliamlarının hızlandığını söyledi.

İsrail’in saldırılarına direnen Gazze’yi selamlıyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze’nin küresel sistem açısından turnusol kağıdı görevi gördüğünü dile getirdi. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için "Gazze kasabı" benzetmesini ve öfkesini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak yargılanacaktır." dedi.

Batı'da bazı ülkeler adeta İsrail'e daha fazla çocuk öldürmesi, daha fazla masum kanı dökülmesi için şartsız destek veriyor ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı İsrail'in katliamına sağır kesildi" diye konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112887/erdogandan-bati-ulkelerine-gazze-serzenisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.