Lula da Silva: BM sorumluluğunu yerine getirmiyor

Brezilya Devlet Başkanı, "İsrail-Filistin çatışmasında" barış istemeyen politikacılar olduğunu, BM’nin sorumluluğunu yerine getirmediğini belirtti. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise Hamas’ın İsrail’i işgal etmeye çalıştığını savundu.
Mevlüt Peker
|
04 Aralık 2023, Pazartesi - 23:02
Lula da Silva: BM sorumluluğunu yerine getirmiyor

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, İsrail-Filistin çatışmasında barış istemeyen politikacılar olduğuna dikkat çekti. Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı basın toplantısında, İsrail-Filistin çatışması hakkında konuşan Lula da Silva, "Bazı politikacıların barış istemediğini düşünüyorum. Halkın gerçekten barış istediğine inanıyorum, ancak farklı çıkarları olan bazı kişiler de var. Bu durum beni derinden üzüyor" ifadelerini kullandı.

Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarını eleştiren Lula da Silva, bu eylemin sadece terörist bir saldırı olmadığını, aynı zamanda sorumsuz bir davranış olduğunu söyledi. "Bu saldırının bedelini Filistinli siviller, kadınlar ve çocuklar ödüyor. Onlar masum siviller." dedi.

Brezilya'nın diplomatik çabalarını sürdürmeye devam edeceğini belirten Lula da Silva, İsrail-Filistin çatışmasının yalnızca siyasi bir çözümle sona erebileceğine olan inancını dile getirdi. "Barışı ancak müzakere masasında tartışabilirsiniz. BM'nin bu konuda bir rolü var, ancak bu sorumluluğunu yerine getirmiyor." dedi. Ayrıca, BM Güvenlik Konseyi üyelerini ateşkes konusunda anlaşamadıkları için eleştirdi ve G20 dönem başkanlığında BM Güvenlik Konseyi reformunu gündeme getirmek istediğini ifade etti.

Olaf Scholz iyice saçmaladı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, "insani ara" sonrası İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları karşısında İsrail'i savundu. Scholz, "İsrail'in, Hamas'ı yenme ve bu tür terör eylemlerine devam etmesini önleme hakkı olduğuna inanıyoruz" dedi. Scholz, İsrail ve Filistinliler arasında iki devletli bir çözüm istediğini belirtti ve "Ancak bu, İsrail'i işgal etmek ve İsrail'de yaşayan insanların kendi devletlerinde yaşamalarını yasaklamak isteyen bir Hamas ile mümkün olmayacaktır" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2112970/lula-da-silva-bm-sorumlulugunu-yerine-getirmiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.