Umut Akdoğan'dan bakanlığa TOGO tepkisi

Ankara'da dava konusu olan TOGO kulelerine Adalet Bakanlığı'nın da müdahil olmasına Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'dan tepki geldi. Akdoğan, "Adalet Bakanlığı bugün itibariyle Ankara seçimlerine müdehale etmiştir. Bu Ankara halkının iradesine karşı yapılan bir darbe girişimidir. dedi.
Onur Çetinkaya
|
07 Aralık 2023, Perşembe - 17:41
Umut Akdoğan'dan bakanlığa TOGO tepkisi

2019 yılı öncesi başlayan TOGO kuleleri Mansur Yavaş'ın ABB başkanı olmasıyla davalık oldu.

TOGO Kuleleri hakkında en son "1,50 emsale düşürülmesi" kararına karşı yapılan itirazın reddine ilişkin işleme karşı açılan dava sonuçlanmış ve Danıştay 6. Dairesi tarafından emsalin düşürülmesi kararı kesin olarak onanmıştı. 

Yıkımı durdurulan ne olacağı ise merak edilen kulelerle ilgili gelişme yaşandı.

Adalet Bakanlığı, Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliğinin savcılığın takipsizlik kararını hukuka uygun bulmasına karşı kanun yararına bozma isteminde bulundu.

Mansur Yavaş cephesi Adalet Bakanlığının başvurusunu “2019 seçimlerinden hemen önce yapıldığı gibi Mansur Yavaş’a itibar suikastı girişimi” şeklinde değerlendirirken karara bir başka isim Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Umut Akdoğan'dan tepki geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Akdoğan, "Adalet Bakanlığı bugün itibariyle Ankara seçimlerine müdehale etmiştir. Bu Ankara halkının iradesine karşı yapılan bir darbe girişimidir. dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113452/umut-akdogandan-bakanliga-togo-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.