Gazeteci Adem Metan: "Ne parti propagandası, ne alternatif yılbaşı kutlaması, İstanbul'un kalbinden bir mesajdı"

Galata Köprüsü'nde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingini izleyen Gazeteci Adem Metan, Türk Bayrağı yoktu iddialarını yalanladı. Metan, ayrıca "alternatif yılbaşı kutlaması" diyenlere de, "Alternatif yılbaşı kutlaması gibi bir durum asla söz konusu değil" diye yanıt verdi.
Ecem Çetin
|
02 Ocak 2024, Salı - 13:18
Gazeteci Adem Metan: "Ne parti propagandası, ne alternatif yılbaşı kutlaması, İstanbul'un kalbinden bir mesajdı"

Türk halkı yeni yılın ilk gününde Filistin için Galata Köprüsü'nde bir araya geldi. 

Başta siyasi isimler olmak üzere binlerce kişi tek yürek oldu. 

Sabah namazında camilerde bir araya gelen on binlerce kişi kortejle yürüyüş gerçekleştirdi. 

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği meydanlara koştu ve  Tarihin en büyük sivil toplum hareketlerinden birine imza attı. 

Ellerinde Türk ve Filistin Bayrakları ile Galata Köprüsü'nü dolduran insanlar, İsrail'in saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinlileri andı, terör ve İsrail'i lanetledi. 

Ankara Masası Gündem Özel yayınına katılan Gazeteci Adem Metan yürüyüşte yaşananları anlattı. 

Metan, şu ifadeleri kullanıldı;

"Burada bir parti, parti bayrağı, parti propagandası yok"

"Bunu şöyle yorumlayanlar oldu; Bu alternatif bir yılbaşı kutlaması mı acaba diye algılayanlar oldu. Alternatif yılbaşı kutlaması gibi bir durum asla söz konusu değil. Burada Filistin Gazze hassasiyeti var. Ve maalesef canımızı yakan şehitlerimiz hepimizi çok fazla üzdü. Yeni yılın ilk gününde bunun mesajı; Biz yeni yıla bu acıya uyanıyoruz mesajıydı. Burada bir parti, parti bayrağı, parti propagandası yok. Bu çağrı herkese ortak yapıldı. İsterdim ki Filistin paylaşımı yapan sanat dünyasından isimler de katılsaydı." 

Türkiye'nin dünyaya önemli bir fotoğraf verdiğini söyleyen Adem Metan, "Filistin ve Türk bayrakları var. 250 bin kişinin katıldığı söyleniyor." ifadelerini kullandı.

"Bir gemide tamamen Türk Bayrağı vardı"

Türk Bayrağı- Filistin Bayrağı'nın olmadığı iddiasına ilişkin, "Dezenformasyon inanılmaz boyutlara ulaştı. Bir gemide tamamen Türk Bayrağı vardı. Bir bölümünde Filistin bayrağı vardı." dedi. 

Niye Galata diyenlere yanıt veren Metan, "Önemli olan İstanbul’un kalbinden bir mesaj vermek. Tarihi Yarımada'dan bir görüntü verildi" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2117786/gazeteci-adem-metan-ne-parti-propagandasi-ne-alternatif-yilbasi-kutlamasi-istanbulun-kalbinden-bir-mesajdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.