Adem Metan: "Ne Hilafet bayrağı gördüm ne hilafet sloganı duydum"

Galata Köprüsü'nde düzenlenen "Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingini izleyen Gazeteci Adem Metan ''hilafet bayrağı'' tartışmalarına ilişkin, "En bizim bulunduğumuz alanda Hilafet bayrağı görmedim. Gazze ve şehitler dışında bir şey konuşulmadı. Kimse hilafet gelsin diye bir slogan atmadı" dedi.
Ecem Çetin
|
02 Ocak 2024, Salı - 13:47
Adem Metan: "Ne Hilafet bayrağı gördüm ne hilafet sloganı duydum"

Türk halkı yeni yılın ilk gününde Filistin için Galata Köprüsü'nde bir araya geldi. 

Başta siyasi isimler olmak üzere binlerce kişi tek yürek oldu. 

Sabah namazında camilerde bir araya gelen on binlerce kişi kortejle yürüyüş gerçekleştirdi. 

Genci, yaşlısı, kadını, erkeği meydanlara koştu ve  Tarihin en büyük sivil toplum hareketlerinden birine imza attı. 

Ellerinde Türk ve Filistin Bayrakları ile Galata Köprüsü'nü dolduran insanlar, İsrail'in saldırılarında hayatlarını kaybeden Filistinlileri andı, terör ve İsrail'i lanetledi. 

"Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet" mitingini izleyen isimler arasında Gazeteci Adem Metan'da vardı...

Sabahın ilk ışığında başlayan etkinliğe herkesten önce giden Metan, izleyicilerine mitingi anbean aktardı. 

Alandan çektiği fotoğrafları ve videoları sosyal medya hesabından paylaşarak mitingde yaşananların arka planını gözler önünde serdi. 

Paylaşımlarıyla oldukça konuşulan, Galata Köprüsü'nde yaşananların her bir karesine şahit olan Gazeteci Adem Metan, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Fatih Atik'in sorularını yanıtladı. 

Metan, hilafet bayrağı tartışmasına nokta koydu.

"Benim bulunduğum noktada hilafetle ilgili bir bayrak görmedim"

Metan, ''hilafet bayrağı'' tartışmalarına ilişkin şu açıklamayı yaptı; 

"Ben bizim bulunduğumuz alanda Hilafet bayrağı görmedim ama 5 10 kişilik bir grubun hilafet bayrağı taşıdığı da söyleniyor. Hangi camia olursa olsun bunun içinde çok radikal olanları çok fanatik olanları fanatizmi uç noktasına kadar yaşayanlar olabilir. Mitingde hilafet talebi var diye bir şey söz konusu değil. Benim gördüğüm fotoğraf şu, orada Gazze ve şehitler dışında bir şey konuşulmadı. Kimse hilafet gelsin diye bir slogan atmadı. Bunu iddia edenler veya şahit olanlar varsa bunun kaydını görüntüsünü yayınlamak zorundalar. Benim bulunduğum noktada hilafetle ilgili bir bayrak görmedim. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2117789/adem-metan-ne-hilafet-bayragi-gordum-ne-hilafet-slogani-duydum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.