“Geleneksel Türkiye” fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu

Aktiffelsefe Kültür Derneği tarafından düzenlenen “Geleneksel Türkiye” fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu.
Büşra Bayrak
|
05 Ocak 2024, Cuma - 13:33
“Geleneksel Türkiye” fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu

Aktiffelsefe Kültür Derneği'nin 1991 yılından bu yana her yıl düzenlediği ve “Geleneksel Türkiye” ana başlığı altında gerçekleştirdiği fotoğraf yarışmasının 28.si sonuçlandı.

Devlet fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç, folklor araştırmacısı Abdullah Gündüz, Ankara Üniversitesi DTCF öğretim görevlisi Prof. Dr. Muhtar Kutlu, fotoğraf sanatçıları Erol Çınar ve Eray Kanımtürk’ün jüri üyeliği yaptığı ve fotoğraf sanatçısı / öğretim görevlisi Mehmet Arslan Güven'in danışmanlığını yürüttüğü, “Geleneksel Eşyalarımız” alt başlıklı yarışmaya 136 fotoğrafçı, 760 siyah-beyaz ve renkli eserle katıldı.

Renkli dalda Lüküs Lamba, Siyah Beyaz dalında İzmir Çömlek seçildi

Yarışmada; renkli dalında birinciliği “Lüküs Lamba” isimli eseriyle Adem Albayrak elde ederken, ikinciliği “Yemenici” isimli eseriyle Gültekin Kayalar, üçüncülüğü de "isimsiz" adlı eseriyle Emrullah Akgün aldı.

Siyah-beyaz fotoğraf dalında ise “İzmir Çömlek” isimli eseriyle Barış Topdemir, “Emekçi” isimli eseriyle Emrullah Akgün ve “Karakovan Sepetçisi” isimli eseriyle Erdal Türkoğlu jüri başarı ödülüne layık görüldü.

Jüri değerlendirmesinin ardından bir açıklama yapan Aktiffelsefe Kültür Derneği Genel Başkanı Oya Uysal şunları söyledi: 

"1991 yılından bu yana “Geleneksel Türkiye” ana başlığı altında gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışmasıyla, kaybolmaya yüz tutan geleneklerimizi fotoğraflarla belgelemeyi, tanıtmayı ve fotoğraf sanatına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Yıllar içerisinde geleneksel yaşamımıza ait farklı konularda çekilmiş 10 binin üzerinde fotoğrafı arşivimize kazandırarak Türkiye için eşsiz bir envantere sahip olduk. 2024 yılında gerçekleştireceğimiz "Geleneksel Türkiye 29. Fotoğraf Yarışması"nın konusunu da  “Doğal ve Kültürel Değerlerimiz” olarak belirledik. Fotoğraf sanatçılarımıza şimdiden duyuruyoruz."

Yarışmanın ödül törenine dair bilgiler ile ödül ve sergilemeye hak kazanan eserlerin tam listesine www.gelenekselturkiye.org internet adresinden ulaşılabilir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2118421/geleneksel-turkiye-fotograf-yarismasinin-kazananlari-belli-oldu

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.