Diyanet'ten Volkan Konak'a suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, kurum ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik sözleri nedeniyle sanatçı Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
06 Ocak 2024, Cumartesi - 16:50
Diyanet'ten Volkan Konak'a suç duyurusu

Şarkıcı Volkan Konak geçtiğimiz hafta cuma hutbesinde yılbaşı kutlamaları, alkol tüketimi gibi dini açıdan sakıncalı olduğu ifade edilen konulara vurgu yapılmasını eleştirdi.

"Sizler için içiyorum"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Konak,  "Maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum" ifadelerini kullandı.

Yaptığı paylaşım ve sözleri sonrası tepki toplayan  şarkıcı Volkan Konak hakkında Diyanet İşleri Başkanlığı harekete geçti.

Başkanlık şarkıcı Volkan Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyanet'ten yapılan açıklamada, Konak'ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek" görevinin kanunla kendisine tevdi edilen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkanlığın en üst temsilcisi Ali Erbaş'ı rencide ederek kişilik haklarını ihlal ettiği belirtildi.

Konak'ın sözlerinin "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarını oluşturduğu bildirilirken kamu davası açılması talep edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2118574/diyanetten-volkan-konaka-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.