İzlanda’da yanardağ patlaması!

İzlanda'ya ait Reykjanes Yarımadası'nda yer alan Grindavik kasabası yakınlarındaki yanardağda patlama meydana geldi.
Kaynak: AA
|
14 Ocak 2024, Pazar - 20:42
İzlanda’da yanardağ patlaması!

İzlanda Meteoroloji Ofisi'ne (IMO) göre, Reykjanes Yarımadası'nda, Grindavik kasabası yakınlarında volkanik bir patlama meydana geldi. Bu önemli jeolojik olay, bölgede meydana gelen ve kasaba sakinlerinin tahliye edilmesine neden olan bir dizi depremin ardından gerçekleşti.

TAHLİYE VE KORUYUCU ÖNLEMLER

Depremlerin ardından yetkililer tedbir amaçlı olarak kasabayı tahliye etmişti. CNN'in haberine göre İzlanda Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi'nden bir yetkili durumu yorumladı. Kasabayı lav akıntılarından korumak için inşa edilen duvarların sağlam olduğunu ancak lavların altyapıya zarar verme riski bulunduğunu belirtti.

PÜSKÜRMEYE İLİŞKİN AYRINTILAR

IMO daha önce 18 Aralık'ta Reykjanes Yarımadası'ndaki yanardağın patladığını duyurmuştu. RUV televizyonuna konuşan İzlanda Sivil Savunma ve Acil Durum Yönetimi temsilcisi Vidir Reynisson, magma akışına atıfta bulunarak olayı bölge için "büyük bir patlama" olarak nitelendirdi.

DEPREMLERİN ARDINDAN ACİL DURUM AÇIKLAMASI

İzlanda, volkanik patlama olasılığına ilişkin endişeleri artıran bir dizi deprem nedeniyle 11 Kasım'da olağanüstü hal ilan etmişti.

Yetkililer, güneybatıdaki Grindavik kasabasının boşaltılmasına karar vererek ihtiyati tedbirler almıştı. Ancak 22 Aralık 2023 tarihinde Grindavik sakinlerinin evlerine dönmelerine izin verildiği açıklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2119988/izlandada-yanardag-patlamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.