İzlanda'da oluşan çatlaklarda kaybolan adam aranıyor!

İzlanda’da meydana gelen depremler ve volkanik patlamaların ardından kentte oluşan devasa çatlaklar nedeniyle bir işçinin çatlağa düşmesi sonucu arama kurtarma çalışması başlatıldığı öğrenildi.
Büşra Bayrak
|
15 Ocak 2024, Pazartesi - 12:48
İzlanda'da oluşan çatlaklarda kaybolan adam aranıyor!

İzlanda'nın güneybatısında geçtiğimiz günlerde yanardağ patlamasının ardından akışkan lav tehdidi altında bulunan ve depremler meydana gelen balıkçı kasabası Grindavik bölgesi tahliye edildi.

Volkanik patlama ve depremlerden kaynaklanan derin çatlaklar günlük hayatı olumsuz etkilemeye başladı.

Independent'in haberine göre, kasabadaki çatlakları toprakla doldurmak ve sıkıştırmak için yarıklardan aşağıya inen bir işçinin kaybolduğu iddia edildi.

Yüzlerce kurtarma görevlisinin katıldığı arama çalışmaları, heyelanların bölgeye tonlarca kaya düşürmesinin ardından perşembe günü gece boyunca durdurulmak zorunda kaldı.

Güney İzlanda Emniyet Amiri Ulfar Ludviksson arama kurtarma çalışmasıyla ilgili olarak yaptığı  açıklamasında, "Burası onlarca metre aşağıya kadar iniyor. Kurtarma ekiplerinin çalıştığı bu çalışma alanının biraz altında su var. Bir sepetle ekip aşağı iniyor ve yaklaşık 10 dakika aşağıda kaldıktan sonra yukarı çıkarak diğer iki kişiye görevi devrediyor." dedi. 

Grindavik Belediye Başkanı Fannar Jónasson kazanın "herkesi çok şaşırttığını" ve kasımda boşaltılan kasabadaki çatlakların ne kadar ciddi olduğunu gösterdiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2120123/izlandada-olusan-catlaklarda-kaybolan-adam-araniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.