Area Araştırma Başkanı Karan'dan Etimesgut analizi

Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi Etimesgut adayını sanatçı Erdal Beşikçioğlu olarak açıkladı. Area Araştırma Başkanı Murat Karan, Beşikçioğlu'nun seçimi kazanması için rolünü sokağa yansıtması gerektiğini söyledi.
Onur Çetinkaya
|
19 Ocak 2024, Cuma - 14:21
Area Araştırma Başkanı Karan'dan Etimesgut analizi

31 Mart seçimlerine doğru Türkiye yol alırken adaylarda ittifakalar da belli oldu.

2024 yerel seçimlerinde kozlarını paylaşacak olan partiler büyükşehir adaylarını açıkladı.

Büyükşehirlerin yanı sıra ilçe adayları da yerel seçimlerde önem kazandı.

Cumhuriyet Halk Ankara'nın Etimesgut ilçesi için sürpriz bir ismi, sanatçı Erdal Beşikçioğlu'nu belediye başkan adayı olarak duyurdu. 

Ankara Masası Gündem Özel yayında Gazeteci Fatih Atik'e konuk olan Area Araştırma Başkanı Murat Karan, Beşikçioğlu'nun tartışılan adaylığını değerlendirdi.

Etimesgut'taki milliyetçi kesimi hatırlatan Karan  Erdal Beşikçioğlu'nun Etimesgut seçmenin sosyolojisine uymadığını ifade etti.

Area  Araştırma Başkanı, CHP'nin ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın istediği profilin dışına çıktığını söyledi.

Milliyetçi muhafazakar seçmenin yoğun olduğu bölgelerde oy verme davranışında adayın önemine dikkat çeken Karar, seçmenin kendine yakın kişiye oy verdiğini belirtti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve  Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel üzerinden örnek veren Area Araştırma Başkanı Karan, seçime giren profilin halka inerek nabzını tutması gerektiğini ifade etti.

Karan şunları söyledi:

 "Etimesgut, Mamak, Gölbaşı, Polatlı bu tür Milliyetçi muhafazakar seçmenin yoğun olduğu bölgelerde oy verme davranışında aday çok önemli. İnsanlar belediye seçimlerinde kendilerinden olan, kendilerini yansıtacak ve kapılarını çalma duygusunda olacak. Yarın bir şey olduğunda ben onun kapısını çalabilir miyim, o yakınlık var mı ? Yenimahalle belediye başkanının o bölgenin, ilçenin eski esnafı olduğundan dolayı yakınlık ve kapı açıklığını seçmenine çok iyi iletti."

"Beşikçioğlu rolünü sokağa yansıtırsa kazanabilir"

"Erdal Beşikçioğlu ile ilgili eğer seçmenle makası hissettirirse yok başarılı olamaz. Ama rolünü oynadığı vali karakteri, Behzat Ç. tiplemesindeki o yakınlığı sokakla kurabilirse ciddi başarı kazanabilir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2120844/area-arastirma-baskani-karandan-etimesgut-analizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.