ABB'den 5 yeni sosyal tesis

Ankara Büyükşehir Belediyesi kentin 5 farklı noktasına emekli ve engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla yeni sosyal tesis açtı. Açılışta konuşan Yavaş, “Zaman zaman sosyal belediyeciliği sadece sosyal destek anlamında anlıyorlar ama hemşehrilerimizin, her yaş grubunun kendilerini sosyalleştireceği, vakit geçireceği, insanlarla birlikte olacağı alanları hazırlamak bir belediyenin en önemli görevlerden birisidir" ifadelerini kullandı.
Umutcan Atmacaoğlu
|
14 Mart 2024, Perşembe - 18:04
ABB'den 5 yeni sosyal tesis

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) engelli ve emekli bireyler için harekete geçti.

ABB, Engelli bireylerin sosyal, kültürel açıdan desteklenerek ihtiyaçlarının karşılanması ve emeklilerin yaşam standartlarının daha kaliteli olabilmesi amacıyla Ankara'nın 5 farklı noktasına 5 yeni sosyal tesis açtı.

‘Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi’, ‘Demetevler Emekli Lokali’, ‘Öveçler Emekli Etkinlik Merkezi’, ‘Gençlik Parkı Engelli Lokali’ ile ‘Cemre Parkı Kişisel Gelişim Merkezi’ vatandaşlara kapılarını açtı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş bu kapsamda Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Lokali’nde açılış törenindeydi.

"Halkın parasını proje yapıyorum adı altında çöp projelere harcamıyoruz"

Açılışta konuşan ABB Başkanı Yavaş, sosyal belediyeciliğin sadece sosyal destek olmadığını aynı zamanda her yaştan vatandaşın kendilerini sosyalleştireceği, vakit geçireceği, insanlarla birlikte olacağı alanları hazırlamak olduğunu ifade etti.

İnsan odaklı projelere imza attıklarının altını çizen Mansur Yavaş şu ifadeleri kullandı:

"İnsanların sağlığı hiçe saydınız"

Konuşmasında Ak Parti yönetimini hedef alan Yavaş, AK Parti'nin Ankara sorunlarına çare üretemediğini şu sözlerle dile getirdi:

Yavaş'tan emekli meclisi müjdesi

Gelecek dönem Emekli Meclisi kuracaklarını söyleyen ABB Başkanı Yavaş müjdeyi şu sözlerle açıkladı:

"Yetkisi yok"

Ak Parti'nin ABB Başkan Adayı Turgut Altınok'un emeklilere ilişkin otobüse bedava binme vaadine değinen Yavaş, "Otobüslerdeki ücretsiz binme işine kararı Cumhurbaşkanlığı veriyor.  Yani daha önceden bir kanunla iktidar olduktan sonra getirdiler belediyenin bir yetkisi yok" dedi.

"Emeklinin sandıkta hesap soracağı zaman geldi"

"Mal beyanını açıklayana kadar devam edeceğim"

Yavaş konuşmasının sonralarına doğru mal beyanı meselesine değindi. Yavaş, hizmet süresi boyunca her zaman şeffafa olduğunun altını çizerek şunları kaydetti:


http://www.ankaramasasi.com/haber/2129234/abbden-5-yeni-sosyal-tesis
Etiketler: Mansur Yavaş
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.