Bakan Şimşek iş dünyasına seslendi: Zorlu bir döneme giriyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyası temsilcileriyle yaptığı toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle vergi artışları ve kurlara müdahale konularına değinen Bakan Şimşek, önümüzdeki dönemin zor geçeceğini belirtirken, ucuz kredi döneminin sona erdiğini vurguladı.
Afife Kaya
|
14 Mart 2024, Perşembe - 17:54
Bakan Şimşek iş dünyasına seslendi: Zorlu bir döneme giriyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, iş dünyası temsilcileriyle yaptığı görüşmede önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle ÖTV ve KDV artışlarının gündeme gelebileceğini belirten Şimşek, önümüzdeki dönemin zor geçeceğini ve ihracatçıların beklediği kurların gelmeyeceğini dile getirdi. Ucuz kredi döneminin sona erdiğini vurgulayan Bakan Şimşek, kimse kendisine para talebinde bulunmaması gerektiğini ifade etti.

Mehmet Şimşek, TOBB bünyesindeki 363 oda ve borsa başkanları yanı sıra çeşitli iş insanlarıyla ayrı ayrı bir araya gelerek yeni ekonomi programını ve seçim sonrası öngörülen gelişmeleri aktardı. İş dünyasından gelen tepkiler ise Şimşek'in açıklamalarını gerçekçi ve ayakları yere basan yorumlar olarak değerlendirdi.

Özellikle kurlara müdahale konusunda iş dünyasına güvence veren Mehmet Şimşek, gerektiğinde müdahale edileceğini belirtti. Ayrıca daha önce ucuz kredi döneminde döviz alanların yakından takip edileceğini ve yaptırımlarla karşılaşabileceğini dile getirdi.

Vergi kalemlerinde de değişiklikler yapılacağını aktaran Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir vergisi oranlarında bir değişiklik olmayacağını ancak ÖTV ve KDV kalemlerinde artışlar olabileceğini ifade etti. Ayrıca düşük oranlı KDV'ye tabi ürünlerin bir üst kademeye yaklaştırılması yönünde düzenlemelerin gündemde olduğunu belirtti.

"Stok ve kasa affı olmayacak"

Mehmet Şimşek, yeni bir stok ve kasa affı olmayacağının altını çizerken, TOBB bünyesindeki oda ve borsa başkanlarına önümüzdeki dönemin zor geçeceği uyarısında bulundu ve kimse kendisine para için gelmemesi gerektiğini vurguladı. Öte yandan, en az 1 milyar liralık yatırım öngören projeler için kullandırılan Yatırım Taahhütlü Avans Kredilerinin devam edeceği bilgisi de verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2129235/bakan-simsek-is-dunyasina-seslendi-zorlu-bir-doneme-giriyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.