Karabük İl Sağlık Müdürlüğü iddiaları yalanladı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medya üzerinde dolaşan Karabük'te HIV ve HPV vakalarında artış yaşandığına dair iddiaları reddetti. Sağlık Müdürlüğü, Karabük'te herhangi bir anlamlı değişiklik olmadığını ve son günlerde ilgili konuyla ilgili herhangi bir başvurunun sağlık tesislerine ulaşmadığını belirtti.
Afife Kaya
|
23 Mart 2024, Cumartesi - 10:03
Karabük İl Sağlık Müdürlüğü iddiaları yalanladı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, kentte HIV ve HPV vakalarında artış iddialarına ilişkin olarak sosyal medya platformlarında dolaşan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Müdürlük, sosyal medya hesaplarından yapılan bir duyuruda, Karabük Üniversitesi öğrencilerinin HIV ve HPV belirtileriyle hastanelere başvurduğu yönündeki iddiaların doğruluğunu reddetti ve kamuoyunu bilgilendirdi.

Yapılan açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Karabük'te de sağlık tesislerinde halk sağlığını ilgilendiren bütün hastalıkların yakından takip edildiği ve düzenli kayıt tutulduğu vurgulandı. Ayrıca, HIV ve HPV vakalarında herhangi bir anlamlı artışın tespit edilmediği belirtildi. Son günlerde ilgili konuyla ilgili herhangi bir başvurunun sağlık tesislerine ulaşmadığı da açıklamada yer aldı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yalanlama geldi 

Sağlık çalışanlarını hedef alan ve sağlık sistemine yönelik itibarsızlaştırıcı iddiaların doğru olmadığına dikkat çekilen açıklamada, sağlık sistemlerinin kayıt dışı girişlere izin vermediği vurgulandı.

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, kamuoyunu yanıltıcı ve asılsız haberlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, toplumun sağlık konularında doğru bilgiye ulaşması için resmi kanallardan duyuruların takip edilmesi çağrısında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2130492/karabuk-il-saglik-mudurlugu-iddialari-yalanladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.