Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a 'takas' teklifi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı tartışmalarına ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Yavaş, rakibine yönelik takas teklifinde bulunurken, belediye başkanlarının şeffaf olması gerektiğini vurguladı ve "Halka yalan söyleyenden belediye başkanı olmaz" dedi.
Afife Kaya
|
23 Mart 2024, Cumartesi - 17:14
Mansur Yavaş'tan Turgut Altınok'a 'takas' teklifi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığıyla ilgili tartışmalara ilişkin çarpıcı bir açıklama yaptı. Yavaş, CHP Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner ile birlikte Seyranbağları Spor Kültür ve Sosyal Merkezi açılışına katıldı.

Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel'in Altınok ailesinin malvarlığı hakkındaki açıklamaları üzerine konuşan Yavaş, yine de "halktan sakladığınız ne varsa açıklayın" çağrısında bulundu. Yavaş, belediye başkanlarının şeffaf olması gerektiğini vurgulayarak, 1994 yılından beri hesaplarının açık olduğunu belirtti ve dördüncü kez aday olduğunu ifade etti.

"Mal beyanını eksik açıkladı"

Mansur Yavaş, rakibinin mal beyanını eksik açıkladığını iddia ederek, "En ufak bir açık bulsalardı her gün televizyonda onları dinleyeceksiniz değil mi?" diyerek eleştirdi. Ayrıca, Altınok'un ablasının mal beyanıyla ilgili iddialarını hatırlatarak, "Onu da mı yalanlayacaksınız? Niye yalan söylüyorsunuz?" diye sordu.

"Bizde yalan yok"

"Halkına yalan söyleyenden belediye başkanı olmaz" diyen Yavaş, kendi kızının Londra'da bir ev aldığı iddialarına da yanıt verdi. Önümüzdeki hafta belgeleri açıklayacağını söyleyen Yavaş, "Takas yapalım. Onda biriyle takas yapalım. Yüzde biriyle takas yapalım. İnşallah yalanlarını yüzlerine çarpacağız. Bizde yalan yok." dedi.

Son olarak, Ankara'da artık kirli siyasetin son bulduğunu vurgulayan Mansur Yavaş, "Artık bu kirli iftira siyasetinden bıktı Ankara. Tertemiz oldu Ankara." şeklinde konuştu ve "Çalıyor ama çalışıyor" felsefesinin artık geride kaldığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2130549/mansur-yavastan-turgut-altinoka-takas-teklifi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.