Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'a hapis şoku

Ünlü model Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş, nitelikli dolandırıcılık suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. İş insanı Uğur Akkuş'a ayrıca 83 bin 320'şer lira para cezası verildi.
Kaynak: AA
|
26 Mart 2024, Salı - 19:18
Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'a hapis şoku

Ünlü model ve sunucu Ebru Şallı'nın eşi olan iş insanı Uğur Akkuş, karşılıksız çek verme suçundan dolayı hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Uğur Akkuş'a "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası ve 83 bin 320'şer lira para cezası verildi.

Mahkeme sürecinde, Uğur Akkuş'un yanı sıra yeğeni Emre Akkuş da aynı suçlamadan yargılanmış ve karara çıkarılan sonuçlar doğrultusunda cezalandırılmıştır.

Davada çıkan karara göre, sanıkların Orion Jv Havacılık firmasına karşı 480 bin lira bedelli çek düzenlediği, ancak bu çekin karşılığı bulunmadığı için mağdurun ödemesini alamadığı tespit edilmiştir. Bu durumun ardından, sanıkların çek cezasından kurtulmak ve ödeme yapmamak amacıyla hileli yöntemlerle müştekiyi dolandırdığı belirtilmiştir.

Sanıkların avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve zararı gidermek için uzlaşma yoluna gittiklerini, ancak mağdur tarafın yüksek bir miktar talep ettiğini ifade etmişlerdir.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, her iki sanığı da "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırırken, ayrıca 83 bin 320'şer lira para cezası vermiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131017/ebru-sallinin-esi-ugur-akkusa-hapis-soku
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.