Ebru Özkan Kimdir?

Hanımın Çiftliği dizisi ile tanınan başarılı oyuncu Ebru Özkan Kimdir?
Canan Salman
|
28 Mart 2024, Perşembe - 13:59
Ebru Özkan Kimdir?

Ebru Özkan, 18 Kasım 1978 tarihinde Ankara'da doğmuş Türk bir oyuncudur. İlköğretimini Ankara'da tamamladıktan sonra ortaokul ve lise eğitimini Nevşehir'de aldı. Üniversiteye burslu olarak Bilkent Üniversitesi'nde başlayan Özkan, daha sonra Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi'nden mezun oldu. Tiyatro eğitimine ilkokul düzeyinde başlayan ve Millî Piyango isimli bir oyun yazan Özkan, üniversite yıllarında Gözyaşı Çetesi adlı dizide oyunculuğa adım attı. Ayrıca modellik de yapmıştır.

Kariyerindeki en dikkat çeken projelerden biri Hanımın Çiftliği dizisidir. Bu projede Halide karakterini canlandırarak geniş kitleler tarafından tanındı. Daha sonra Not Defteri ve Paramparça gibi ses getiren dizilerde rol aldı ve başarılı performansıyla dikkat çekti. Paramparça dizisindeki Dilara karakteriyle özellikle büyük beğeni topladı ve kariyerinde zirveye ulaştı.

2018 yılında Şahin Tepesi adlı dizide Melek karakterini canlandıran Özkan, daha sonra Hekimoğlu dizisinde İpek Tekin karakterine hayat verdi. Bu dizideki performansıyla Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandı ve ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldı.

Son dönemde Netflix yapımı Şahmaran dijital dizisinde ve Hakim dizisindeki performanslarıyla da dikkat çeken Özkan, Gri adlı Disney+ dijital dizisinde Timuçin Esen ile başrolü paylaştı. 2022'nin Eylül ayında yayınlanmaya başlayan Ben Bu Cihana Sığmazam dizisinde ise Oktay Kaynarca ile birlikte başrolde yer alarak Leyla Türk karakterini canlandırmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131328/ebru-ozkan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.