Fırat Çelik kimdir?

Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu olan Fırat Çelik kimdir?
Barış Yılmaz
|
28 Mart 2024, Perşembe - 16:15
Fırat Çelik kimdir?

Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu Fırat Çelik, 25 Mart 1981 tarihinde Almanya'nın Stuttgart bölgesinde yer alan Ostfildern şehrinde doğmuştur.

Çocukluk ve eğitim: Fırat Çelik, ailesiyle birlikte Türkiye'ye dönmeye karar verdiklerinde dokuz yaşına kadar Tunceli'de yaşamıştır. Eğitimine Paris'te devam eden Çelik, Louise Michel Ortaokulu ve Langevin Wallon Lisesi'nde ekonomi ve idari bilimler üzerine eğitim almıştır. Genç yaşta çalışmaya başlayan Çelik, bir süre sonra mankenlik de yapmaya başlamıştır.

Oyunculuk kariyeri: Profesyonel tiyatro kariyerine 2006 yılında başlayan Fırat Çelik, yönetmen Thierry Harcourt ile çalışarak tiyatro dünyasına adım atmıştır. Oyunlarda başarılı performanslarıyla dikkat çeken Çelik, aynı zamanda kısa filmlerde de rol almıştır. 2009 yılında yönetmen Philippe Lioret'nin "Welcome" filmiyle uzun metrajlı sinema filmlerinde de yer almıştır.

Çelik'in geniş kitlelerce tanınması ise Türk televizyonları için çekilen "Kış Masalı" dizisi ile olmuştur. Daha sonra Ay Yapım'ın yapımcılığını üstlendiği "Fatmagül'ün Suçu Ne?" ve "20 Dakika" dizilerinde rol almıştır. Sinema dünyasında da başarılı işlere imza atan Çelik, "8 Saniye" adlı sinema filminde de yer almıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131344/firat-celik-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.