Ünlü bankadan yerel seçim sonrası dolar tahmini

HSBC'nin son raporuna göre, Türkiye'deki yerel seçimlerin ardından dolar karşısında Türk Lirası'nda yeni bir zayıflık dönemi beklenmiyor. Banka, politika yapıcıların ekonomiyi yumuşak bir zemine oturtma çabalarını sürdürdüğünü ve büyümeyi desteklemenin önemli olduğunu vurguluyor. Enflasyon ve cari işlemler açığına ilişkin tahminler de raporda öne çıkıyor.
Afife Kaya
|
28 Mart 2024, Perşembe - 20:21
Ünlü bankadan yerel seçim sonrası dolar tahmini

İngiltere merkezli ünlü banka HSBC, Türkiye'deki yerel seçimlerin ardından dolar karşısında TL'nin durumunu değerlendirdi. Banka, büyük politika değişikliği beklemediklerini belirtirken, Türk politika yapıcıların ekonomiyi yumuşak bir zemine oturtmaya odaklandıklarını vurguladı. Yapılan açıklamalara göre, HSBC, Türkiye'de büyümenin desteklenmesinin seçimlerin ardından da önemli bir husus olacağını düşünüyor. 


Bankanın raporunda, Türk Lirası'nın yerel seçimler sonrasında dolar karşısında yeni bir zayıflık dönemi yaşayıp yaşamayacağına ilişkin sorulara yanıt verildi. HSBC, bu durumun olası olmadığını düşündüklerini çünkü politika yapıcıların önceliklerinin değiştiğini belirtti. Bankanın analizine göre, Türkiye'deki ekonomik yönetim ekibi, ekonomiyi soğutmaya odaklanmış durumda ve döviz kuru üzerindeki etkileri kontrol altında tutmak için gerekli adımları atmaya devam ediyor.

HSBC'nin raporunda ayrıca enflasyon tahminlerine de yer verildi. Banka, Türkiye'de enflasyonun TCMB'nin tahminlerini aşma eğiliminde olduğunu belirtti. Yıl sonu enflasyon tahminleri, yüzde 49 ve yüzde 29 olarak açıklandı. Ayrıca raporda, cari işlemler açığının da ele alındığı ve bu konuda da detaylı bilgiler sunuldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131385/unlu-bankadan-yerel-secim-sonrasi-dolar-tahmini
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.