Ayşenil Şamlıoğlu kimdir?

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve yönetmen olan Ayşenil Şamlıoğlu kimdir?
Barış Yılmaz
|
29 Mart 2024, Cuma - 16:16
Ayşenil Şamlıoğlu kimdir?

Ayşenil Şamlıoğlu, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve yönetmenidir. 20 Mart 1956'da İstanbul'un Ortaköy semtinde doğmuş ve sanat kariyerinde önemli başarılar elde etmiştir.

Şamlıoğlu, İstanbul Üsküdar Kız Lisesi'nde eğitim gördükten sonra tiyatroya olan ilgisiyle öne çıkmıştır. Gazetecilik eğitimi almış olsa da Almanya'da tiyatroya yönelmiş ve burada amatör tiyatro topluluklarında çalışmıştır. Daha sonra Türkiye'ye dönüp Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur.

Oyunculuk kariyerine Adana Devlet Tiyatrosu'nda başlayan Şamlıoğlu, Ankara Devlet Tiyatrosu'nda da görev almış ve birçok oyunda rol almıştır. Sahnelediği oyunlarla çeşitli ödüller kazanmıştır. Aynı zamanda Ferhunde Hanımlar, Bizim Evin Halleri, Yol Arkadaşım gibi televizyon dizilerinde de önemli roller üstlenmiştir.

2009-2012 yılları arasında İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapmıştır. Sonraki yıllarda tiyatro oyunculuğuna geri dönmüş ve çeşitli oyunlarda performans sergilemiştir. İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk bölümünde dersler vermektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131498/aysenil-samlioglu-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.