İBB Meclisi'nde Ak Parti'nin teklifi oy çokluğuyla reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 9. seçim döneminin ilk oturumu, Başkan Ekrem İmamoğlu'nun başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda, Ak Parti grubunun teklifi oy çokluğuyla reddedilirken, sosyal medyada gündem oldu.
Afife Kaya
|
15 Nisan 2024, Pazartesi - 20:59
İBB Meclisi'nde Ak Parti'nin teklifi oy çokluğuyla reddedildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez seçilen Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından başlatılan 9. seçim döneminin ilk oturumuyla toplandı. İmamoğlu, oturum öncesinde İBB Meclis üyeleriyle tek tek el sıkarak samimi bir atmosfer oluşturdu. Oturum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

CHP'li Berat Maksut Usta ve Ak Parti'li Umut Arman Sonay gibi İBB Meclisi'nin en genç üyeleri, geçici Divan Katipliği için İmamoğlu tarafından yanına çağrıldı. İmamoğlu, açılış konuşmasında Antalya'daki teleferik faciası sonrası CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün tutuklanmasını eleştirerek, Soma, Pamukova ve Çorlu tren facialarını hatırlattı.

Konuşmaların ardından partilerin tekliflerinin oylanmasına geçildi. Bu süreçte, Ak Parti grubunun teklifinin oy çokluğuyla reddedilmesi sosyal medyada geniş yankı buldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133811/ibb-meclisinde-ak-partinin-teklifi-oy-cokluguyla-reddedildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.