Onlarca kaçak göçmen yakalandı...

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 7'si çocuk 29 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri tarafından yakalandı.
DHA
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 05:55
Onlarca kaçak göçmen yakalandı...

Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı Sahil Güvenlik Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri, 15 Nisan günü saat 04.00 civarında Seferihisar ilçesinde bir grup kaçak göçmen tespit etti. Doğanbey İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleriyle birlikte düzenlenen operasyonda, 7'si çocuk olan toplam 29 kaçak göçmen, kara sınırlarında yakalandı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

Öte yandan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, dün sabah saat 08.00'de Foça ilçesi açıklarında İnsansız Hava Aracı (İHA) ile lastik bot içerisinde bir grup kaçak göçmen tespit etti. Bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik ekipleri, lastik bot içerisinde bulunan 5'i çocuk 43 göçmeni düzenlenen operasyonla yakaladı. Aynı gün saat 12.00'de, ilçe açıklarında lastik bot içerisinde bulunan 1'i çocuk 14 düzensiz göçmen de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yapılan ortak takip ve araştırma sonucunda, 5 göçmen kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı.

Kıyıya çıkartılan kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne gönderildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133999/onlarca-kacak-gocmen-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.