Kesme altın satışı yasaklanıyor mu?

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, kuyumcuların kesme altın alımı ve satımıyla ilgili çıkan haberleri yalanladı. Atayık, Darphane Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, çekili altınların alım ve satımında herhangi bir kısıtlama olmadığını belirtti.
Kaynak: AA
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 19:18
Kesme altın satışı yasaklanıyor mu?

İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, kesme altın alımı ve satımı konusundaki iddialara ilişkin resmi açıklamayı yaptı. Atayık, kuyumcuların kesme altın alımı ve satımı yapmayacağına dair çıkan haberlerin doğru olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, Darphane Genel Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmelerde bu haberin gerçeği yansıtmadığı bilgisine ulaşıldığı ifade edildi.

Mustafa Atayık, kesme altın alımı ve satımıyla ilgili olarak, "Üzerinde üretici rafineri ve kuyumcu firmasına ait isim veya logo, ayar ve taklit edilemeyen özel güvenlik desenleri bulunan çekili has/çekme altınların alınıp satılmasında bir kısıtlama yoktur." dedi.


Açıklamada ayrıca, altın fiyatlarının yüksek seyrettiği bu dönemde, kaynağı belirtilmeden yapılan haberlere itibar edilmemesi ve dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Mustafa Atayık, Darphane Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda, çekili altınların kıymetli maden takip sistemi dışında olduğu bilgisine ulaşıldığını ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134324/kesme-altin-satisi-yasaklaniyor-mu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.