Cumhurbaşkanı krizine 'yapay zeka' çözümü

Lübnan'da uzun süredir boş kalan Cumhurbaşkanlığı makamı için çözüm arayışları devam ederken, AnNahar gazetesi, siyasi krize yapay zekâ destekli bir çözüm önerdi. Impact BBDO ve Addition New York işbirliğiyle geliştirilen yapay zekâlı cumhurbaşkanı, ülkenin tarihsel ve güncel sorunlarına tarafsız bir bakış açısıyla yanıt verebiliyor.
Afife Kaya
|
19 Nisan 2024, Cuma - 19:03
Cumhurbaşkanı krizine 'yapay zeka' çözümü

Lübnan’da Cumhurbaşkanının bir türlü seçilememesiyle yaşanan siyasi kriz, ülkenin önde gelen gazetelerinden AnNahar'ı harekete geçirdi. 2022 Ekim'inden bu yana boş kalan Cumhurbaşkanlığı makamına çözüm bulunamazken, AnNahar gazetesi, teknolojiyle desteklenen bir öneriyle sahneye çıkıyor: yapay zekâlı cumhurbaşkanı.

Impact BBDO ve Addition New York işbirliğiyle hayata geçirilen kampanya kapsamında, yapay zekâ geniş dil modelleriyle gazetenin 90 yıllık birikimiyle eğitilerek oluşturuldu. Yapay zekâ cumhurbaşkanı, tarihsel bilgilerin yanı sıra güncel olayları da analiz ediyor ve siyasi, hukuki ve idari sorulara yanıt üretebiliyor. AnNahar'ın iddiasına göre, yapay zekâ cumhurbaşkanı ülkenin geçmişine ve günümüzdeki zorluklara tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşıyor.

AnNahar'ın alternatif cumhurbaşkanı, genel yayın yönetmeni Nayla Tueni tarafından canlı yayında tanıtıldı ve kendisiyle bir röportaj gerçekleştirildi. Yapay zekâ cumhurbaşkanı, ülkenin mevcut durumu ve geleceğiyle ilgili sorulara yanıt vererek dikkatleri üzerine çekti.

Dileyen herkes, Lübnan ve siyasi durumla ilgili sorularını yöneltebilmek için Yapay Zekâ Cumhurbaşkanına ourpresident.ai adresinden ulaşabiliyor.

Genel yayın yönetmeni Tueni, "Eğer parlamento cumhurbaşkanı seçme görevini yerine getiremezse, o zaman halk Lübnan’ı bir cumhurbaşkanına kavuşturur" açıklamasında bulunarak, ülkede uzun süredir bir cumhurbaşkanının olmamasının kabul edilemez olduğunu vurguluyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134456/cumhurbaskani-krizine-yapay-zeka-cozumu
Etiketler: yapay zeka
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.