Nasır Hastanesi’nde bulunan toplu mezardan cesetler çıkmaya devam ediyor

Gazze Şeridi'ndeki Nasır Hastanesi kompleksinde gerçekleştirilen arama çalışmaları sonucunda, İsrail ordusunun çekilmesinin ardından toplu mezardan 51 ceset daha çıkarıldı. Toplu mezardan çıkarılan cesetlerin sayısı 334'e yükseldi.
Afife Kaya
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 19:58
Nasır Hastanesi’nde bulunan toplu mezardan cesetler çıkmaya devam ediyor

Gazze Şeridi'nde bulunan Nasır Hastanesi kompleksinde gerçekleştirilen arama çalışmaları sonucunda toplu mezardan 51 cesedin daha çıkarıldığı bildirildi. İsrail ordusunun Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinden çekilmesinin ardından başlayan bu çalışmaların, bölgedeki insan hakları ihlallerini gün yüzüne çıkarmaya yönelik olduğu belirtildi.

Toplu mezardan çıkan ceset sayısı 334'e ulaştı

Gazze'deki Hükümet Basın Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite tarafından yapılan yazılı açıklamada, sivil savunma ekiplerinin Nasır Hastanesi'nde bulunan toplu mezardan 51 ceset daha çıkardığı ifade edildi. Sevabite, çıkarılan cesetlerden 30'unun kimliğinin belirlendiğini, ancak 21'inin henüz tespit edilemediğini aktardı. 20 Nisan tarihinden bu yana devam eden arama kurtarma çalışmaları kapsamında toplu mezardan çıkarılan ceset sayısının ise 334'e ulaştığı belirtildi.

Sevabite, uluslararası insan hakları kuruluşlarına seslenerek, İsrail'in insanlığa karşı işlediği suçlar nedeniyle sorumluların yargılanması için harekete geçme çağrısında bulundu. Gazze'deki toplu mezarlardan çıkarılan cesetlerin araştırılması ve sorumluların adalet önüne çıkarılması konusundaki taleplerin güçlü bir şekilde dile getirildiği açıklamada, bu tür korkunç ihlallerin bir daha yaşanmaması için uluslararası toplumun adım atması gerektiği vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135276/nasir-hastanesinde-bulunan-toplu-mezardan-cesetler-cikmaya-devam-ediyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.