İranlı rap şarkıcısı yeniden idama mahkum edildi

İran'da 2022 yılının Eylül ayında başlayan Mahsa Emini protesto gösterilerini organize etmekle suçlanarak idama mahkum edilen ancak daha sonra cezası Yüksek Mahkeme tarafından hapse çevrilen İranlı rap şarkıcısı Tumac Salihi'nin yeniden idama mahkum edildiği bildirildi.
Afife Kaya
|
24 Nisan 2024, Çarşamba - 22:06
İranlı rap şarkıcısı yeniden idama mahkum edildi

İran'da 2022 yılının Eylül ayında başlayan ve dört ay boyunca devam eden Mahsa Emini protestolarıyla ilişkilendirilen İranlı rap şarkıcısı Tumac Salihi, idama mahkum edildiği haberleriyle gündeme geldi. Salihi, protestoları organize etmekle suçlanmış ve daha sonra cezası Yüksek Mahkeme tarafından hapse çevrilmişti. Ancak son gelişmeler, idam cezasının tekrar yürürlüğe konulduğunu gösteriyor.

Şark Gazetesi'ne konuşan rap şarkıcısı Tumac Salihi'nin avukatı Emir Reisiyan, İsfahan Devrim Mahkemesi'nin Yüksek Mahkeme'nin kararını uygulamadığını belirtti. Avukat Reisiyan, mahkemenin Tumac Salihi'yi 'yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak' ve 'dünyayı yozlaştırma' suçlamalarıyla en ağır ceza olan idama mahkum ettiğini ifade etti.

İran yargı yetkilileri ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Mahsa Emini gösterileri

Rap şarkıcısı Salihi, Mahsa Emini'nin polis nezaretinde hayatını kaybetmesi sonrasında başlayan ve dört ay süren gösterilere katılarak destek vermiş ve açıklamalarda bulunmuştu. Salihi daha sonra ülkeden kaçarken gözaltına alınmıştı.

Salihi'nin hapishanede işkence gördüğü ve itirafa zorlandığı iddiaları gündeme gelmişti. "Bozgunculuk çıkarmak" suçundan idam istemiyle yargılanan Salihi, daha sonra cezası 'etkin işbirliği' dolayısıyla hapse çevrilmişti. Ancak şimdi tekrar idam cezasına çarptırıldığı belirtiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2135290/iranli-rap-sarkicisi-yeniden-idama-mahkum-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.